Ügye tudjuk, hogy a JBL bluetooth hangszórók, túl vannak árazva, nem szól akorát mint amennyi az ára. De kérdem én?
Mikor ilyet kijelent valaki, hogy a JBL bluetooth hangszórók szarok, meg van náluk jobb is annyi pénzért, pillanatnyi, racionalitást priorizáló véleményről van szó.
Ha engem megkérdez valaki, hogy vennék-e 50-60 ezerért egy dél-amerikai banán nagyságú vezeték nélküli, akkus hangszórót, azt mondanám hogy nem. Biztos hogy nem. Jó párat hallottam már közülük, valóban botrányos a hangjuk. Kérdés, hogy mi a referencia. És hogy mi a termék célja.
30-40 eft-os nagyságrendben lehet kapni bizonyos piactereken olyan polc hangfal párost, amiben legalább 1 darab 16cm-es mélyközép hangszóró és egy 1 colos selyem dóm magassugárzó foglal helyet, egy 2 utas hangváltó társaságában, valódi fa anyagból készített, 5-10 literes dobozban. 20-30 eft-os nagyságrendben szintén lehet kapni 2x40-2x80W körüli sztereó hifi erősítőt. Hozzáteszem, használtan. De újonnan is 100 eft körül össze lehet már dobni egy teljesen alap sztereó szettet.
Ezeknek mind a hangminősége, mind a hangereje messze túlmutat a JBL bohóckodásán. Szóval az, hogy én otthon, vagy bármilyen környezetben ahol állandó jelleggel igényem van valamilyen audio rendszerre, ennyi (vagy bármennyi pénzért) egy ilyen JBL bohóckalapot használjak, teljes mértékben elképzelhetetlen. Aki ugyan ezt mondja csak lezárva annyival, hogy a JBL szar is meg drága is, valószínűleg ugyan így gondolkozik.
Ha úgy keresünk alternatívát rá, hogy nincs hálózati áramforrás, már picit más a helyzet. Ebben az esetben is létezik olyan ami sokkal jobb mint a JBL hasonló kategóriás termékei, a Bowers&Wilkinstől kezdve a McIntoshig mindenki gyárt bluetooth hordozható hagnszórót, de azok árban is mást mutatnak. Valószínűleg a hangjuk is más. De. A lényegen nem változtat.
Én, és valószínűleg az a személy is akit az előbb próbáltam ábrázolni, egyszerűen inkább elkerülöm ezeket a szituációkat az életemből, hogy nekem úgymond szükségem legyen zenei aláfestésre akkor, ha nincs áramforrás. Meg valószínű mindenki aki szeret normális, picit is igényesebb keretek között zenét hallgatni. És nem feltétlenül a B&W Nautilus rendszerre gondolok mint referencia, elég egy Somogyi hangszórókból összerakott házi készítésű hangfalpáros is a kontraszthoz. És ezzel szerintem mindent elmondtam a bluetoothos hangszórók minőségéről.
De ha objektív akarok maradni, a JBL az a gyártó aki azt a piaci rést aminek én nem vagyok fogyasztója, a legjobban betömte. Relatíve kompakt méretben, a konstrukciót figyelembe véve a lehető legdöngőbb hangot belerakták egy műanyag dobozkába egy lítium akku társaságában. Ez, az átlag felhasználónak, aki világ életében a TV hangszóróján nézte az MTV-t, vagy nincs igénye vagy/és pénze otthon referenciát teremteni magának egy alap hifi rendszer formájában, tökéletes választás, akár otthonra, akár hordozható formában. Változnak az idők, most már az 5 tejfölös doboz méretű "házimozi rendszereket" is betömörítették egy műanyag rúd szalámiba soundbar néven, a music centereket pedig egy nagyobb banán vagy padlizsán méretű bluetooth hangszórónak keresztelt kütyübe. Mikor a music center és a tejfölös dobozos házimozi szett volt a divat, ugyan így "néztünk" csak most már bazsajgunk is mellé. :D
Ezért írtam bele azt, hogy
"Én, és valószínűleg az a személy is akit az előbb próbáltam ábrázolni, egyszerűen inkább elkerülöm ezeket a szituációkat az életemből, hogy nekem úgymond szükségem legyen zenei aláfestésre akkor, ha nincs áramforrás. "
Azaz én nem akarom csak úgy bekapcsolni valahol. :) Esetleg fejhallgatóval, de semmiképp sem egy USB hordozható hangszóró segítségével.
Ha neked az kell, hogy bárhol tudj szoba hangerőn zenét hallgatni, akkor kétségtelen, hogy a JBL termékei a legjobb választások, az árát tekintve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!