Milyen laptopot ajánlotok 30.000 (maximum 35.000) Ft-ért?

Figyelt kérdés

idősebb embernek szeretnék vásárolni egy laptopot használtan. Értek én is a hardverekhez, de a sebessége csak akkor derül ki, amikor használom.

Interneten nézegettem, ezeket linkelem:

[link]

ebben egy eléggé gyenge első genes I3 van, meg HDD, 4Gb RAM. Úgy gondoltam, hogy ebbe vennék egy SSD-t, és akkor hátha netezésre, facebookozásra, filmezésre elegendő lenne. De nem tudom, hogy az a proci mennyit tud, mennyire lehetne használni zökkenőmentesen.

Vagy nagyon nagyon fogcsikorgatva még ő belefér:

[link]

Ebben ugye egy 4 genes i5 van, ssd meg 4gb ram, tennék rá egy Win 7-et(A ram miatt).

De örülnék, ha ti is linkelnétek, hátha jobbat is találtok :)

Meg vélemény is érdekelne a fenti 2 laposról

2022. nov. 30. 21:41
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
nézegettem asztali brand gépemet, nekem is lett volna egy, amiben 4 genes i5, 16gb ram, ssd, 1050ti van, de asztali gépet nem szeretne.
2022. nov. 30. 21:42
 2/22 anonim válasza:
100%
Ennyiért semmit. Csak bosszúsága lesz vele.
2022. nov. 30. 22:01
 3/22 A kérdező kommentje:

És ez?

[link]

2022. dec. 1. 00:41
 4/22 Salx Narval ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azt elfelejtetted elmondani neki, hogy egy asztali géphez használhat vezeték nélküli klaviatúrát és egeret. Legtöbbször csak az az ellenérv az asztali gép ellen, hogy nem szeretne odaülni egy fix helyre hanem a megszokott helyén kényelmesen szeretné használni. Azt is említsd meg, hogy a TV képernyőjén is nézheti és akár az ágyból is kezelheti.
2022. dec. 1. 03:58
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyet.
2022. dec. 1. 05:40
 6/22 DK-s ***** válasza:

Ha idősebbnek kell, akkor feltételezem hogy a Tiktok-on, Facebook-on, és esetleg az e-mail-ezésen nem nyúlnak túl az igényei. Legfeljebb még online szeretne videózni, és azt sem feltétlen UHD-ben.

Ezeknek a feltételeknek pedig sokkal gyengébb gépek is képesek megfelelni, mint amiket te írsz. Az én gépem sem akad sehol.

HP 6730b

IntelCore2 Duo, P8600 2,4GHz

RAM 4Gb

128Gb SSD

2022. dec. 1. 09:25
 7/22 DK-s ***** válasza:

Mivel sajnos soha nem voltam gazdag így idővel profi lettem abban, hogy hogyan lehet a gépigényt úgy minimalizálni, hogy az adott korban még akadály nélkül használható legyen.

A mai minimum:

2 mag, legalább 2 GHz-en, 4Gb RAM, SSD, videó pedig minimum GMA 3100

Kb 2 éve lett használhatatlan a GMA950.

A BIOS-nál ügyelj, hogy legyen benne lehetőség az AHCI módra, különben az SSD használhatatlan lesz. Pontosabban egy HDD-vel lesz egyenértékű, mert maga az alaplapi rendszer sem elég gyors az SSD-hez.

2022. dec. 1. 09:35
 8/22 DK-s ***** válasza:
Tehát ami bármiben is meghaladja a #7-es válaszomban jellemzett gépet, az zökkenőmentesen fog működni, feltéve hogy az "öreg" nem GTA-t akar tolni. XD
2022. dec. 1. 09:40
 9/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tud használni asztali gépet is, de jobban szereti, ha tudja magával vinni a házon belül. Előtte is volt egy laptopja, de az már veszett lassú(celeron, 2gb ram).

Mint írtam, csak netezés, youtube, facebook, játékból maximum passziánsz.

Az se hatalmas probléma, ha nem azonnal tölt be mindent a laptop, de azért ne kelljen perceket várni, hanem mondjuk pár mp-et.

2022. dec. 1. 10:34
 10/22 A kérdező kommentje:

De szerintem a HP ProBook 6465B lesz a kiválasztott. Bár még sosem volt AMD-s gépem, így nem tudom behatárolni a tudását, de biztosan jó lesz.

Nekem mindig Intel volt, ott pedig könnyű meghatározni, hogy egy i5-i7 jó, de egy Atom/Celeron nem.

2022. dec. 1. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!