Milyen projektort válasszak?
Nappaliba szeretnék egy projektort, viszont nem igen vagyok otthon a témában.
Filmek, videók nézésére hasznélnám, valamit nem kizárt, hogy játékra is.
Az biztos, hogy Full HD felbontásnál lejjebb nem adok.
Milyen paraméterekre érdemes odafigyelni a nézelődés során?
Valamint "mekkora" lumen szükséges ahhoz, hogy ne csak korom sötétben lehessen élvezni a képet?
Van több technológia, kategória (pl belépőszint, felső kategória). Ami nem olyan drága és szerintem jó, nekem ez jött be anno, nem az LCD, az a DLP technológia. A színei természetesebbek és a feketéje jó. Persze sokat fejlődött a technológia. A 4K-s vetítők nagyon drágák, de egy FHD esetében is egész nagy képet lehet kihozni, úgy, hogy ne látszódjanak a pixelek, nem olyan, mint egy TV.Régóta használok vetítőt, több is volt már. Volt új is, de inkább használt, mert sokan megveszik, de alig használják, így majd fele árért hozzájutni, pár órás izzóval. A legnagyobb hátrányuk, hogy be kell sötétíteni hozzá, ha a maximumot akarjuk kihozni belőle. Vagyis kicsit több kell, mert hiába sötétítünk be, ha az összes fal fehér, az felerősíti a szoba fényét, világosabb lesz bizonyos jeleneteknél. Kicsit szürkésebb vagy bármilyen sötétebb fal előnyös. Vászon helyett Polifarbe Platinum fehér festéket használtam.
A DLP-nél van egy zavaró jelenség szivárvány effektusnak hívják, de ez inkább a régebbi gépeknél volt zavaró, ott sem mindenki vette észre. Megvétel előtt persze megtekintés ajánlott.
Én most 3m átmérőjű képet vetítek, kb 4 m-ről nézve, FHD esetében még pont belefér, a kép rendben van. Ilyen távolságból nagyobb képet nem érdemes ebben a felbontásban, már csak a szem miatt is, túl nagy felület fárasztja a szemet és a fejünk megfájdulhat.
mekkora összeget szánsz rá? Használtak vannak 150K körül, ami belépőszint, de számomra ezzel is nagyobb élvezet megnézni egy filmet, mint bármilyen 4K HDR TV-vel. Sokkal inkább mozi feeling a vetítés, mint a TV. Sok modell van. Amit én használok most, azt merem ajánlani, Benq W2000 (HT3050)
Kisebb tesója W1070 használtan, olcsóbb. Az enyém 2000Ansi Lumen-t tud, de sötétben ez már sok, van 3 izzó üzemmód, úgy hogy nincs gond, sötétben nekem Ecomód elegendő, nem ég ki a szemed világos jelenetnél😁, nappal esetleg normál mód.
Még annyi, hogy legtöbben attól tartanak, hogy drága az izzó, cserélni kell benne. Volt 4 projektorom az elmúlt 20 évben, de egyikben sem kellett cserélni izzót, mert addigra eladtam vagy más baja lett, most jelenleg 2000 óra van benne, hiba nélkül. 🙂. 2-3000 óra nem kevés, amit elmennek, bár a gyártók többet ígérnek, de inkább kevesebbel számolhatunk, mert több mindentől függ. Remélem tudtam segíteni. Használt vagy új, keret összeg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!