Mi baja lehet a távirányítónak?
Samsung tévé távirányítóján a 7-es gomb időnként "megnyomja magát". Bármelyik csatornára veszem, pár perc után a képernyőn megjelenik a 7-es, vagy néha a 77-es szám, és átvált arra a csatornára.
A gomb nincs leülve. Volt benne az a szokásos ragacs, azt kimostam, hátha odatapad miatta, de most tisztán is ugyanezt csinálja, semmi nem változott.
Mit lehetne még tenni? (A kihajításon kívül.) Nagyon jó távirányító, nem olyan, mint a filléres univerzális távok.
Az a szokásos ragacs a szilikon lap anyagából kiváló sűrű olaj. Az inkább gátolja a kontaktot mintsem létrehozná gombnyomás nélkül.
Ha kiveszed a gombokat és úgy összerakva is "nyomkod", akkor csere.
Nem kell sokat gondolkozni rajta: [link]
Ellenpróbaként én kivenném az elemet, hogy a tv akkor is 7-eseket lát-e?
Lehet hogy valami bezavar neki és annak az eredményét látod.
Meg van mosva minden, az érintkezés mindenhol jó, csak néha pluszban is van (7-es gomb), mikor nem kellene... Bár az is lehet, hogy nincs érintkezés a gombnál, csak valahol máshol van zárlat.
Kivett elemek esetén a tévé nem ugrik át.
A másik tévé távirányítójával jól működik, nincs gond.
#1 Te nagyon tudsz, belinkelted nekem az egyetlen Samsung távirányítót, ahol a felsorolásban szerepel a tévém típusa. :)
Na, még azt kipróbáltam, hogy a gumilapot rá se tettem, csak a nyomtatott lap, plusz elemek. (Ez még korábban nem jutott eszembe, csak olvasva a hsz-okat.) Így is kapcsolt a 7-esre. Szóval, azt hiszem, kuka.
Köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!