Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Windows 8 megszűnése - hátrányok?

Windows 8 megszűnése - hátrányok?

Figyelt kérdés

A laptopomon a vírusírtó figyelmeztetett arra, hogy januártól megszűnik a Win 8 támogatása. A Microsoft honlapján ez áll:

"After January 10, 2023, Microsoft will no longer provide security updates or technical support for Windows 8.1."

Az lenne a kérdésem, hogy ezek után milyen hátrányokkal fog járni számomra, ha továbbra is a 8-ast használom?

Lehet-e úgy tovább boldogulni vele, ha már nem küldenek biztonsági frissítéseket, stb? Rizikós? Nem éri meg?

Nagyon NEM szeretem a Win 10-et, és amíg csak lehet, szeretném elkerülni a használatát és megmaradni a jól bevált 8-asnál.

7 éves kitűnően működő laptopom "egészségét" nem akarom kockáztatni a Win 10 vagy 11-el.

Egyébként a legjobb az egészben, hogy a Microsoft azt ajánlja, vegyél új készüléket amin már eleve win 11 van, és ne a régi gépet "újítsd fel".

Rettentő pazarlás mind pénzben, mind környezetvédelmileg...

Miért kellene jól működő készülékeket leselejtezni az állandó újítások miatt?!

Köszi a válaszokat!

2022. nov. 15. 12:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha win11 kompatibilis géped van, akkor nyugodtan mehet rá a 11. Én több, mint 1 éve (megjelenése óta) használom a 11-et zeneszerkesztéstől játékig mindenre, soha nem volt vele problémám. Hasonlóan a 10-zel sem. (azt céges gépen munkákra használom 2015 óta, gyakorlatilag minden Windowst a megjelenés utáni hetekben telepítek és néhány évig nincs váltási dilemma :) )

Én inkább a 11-re váltanék, mert a 10 támogatása is lejár 2025 októberében, és ott lennél ahol most, 3 éven belül.

2022. nov. 19. 09:42
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen, olvastam hogy az is lejár majd.

Amúgy a Microsoft szerint 10-ről 11-re ingyen lehet átváltani legalább. :)

2022. nov. 19. 10:36
 13/17 anonim ***** válasza:
Lel, a linux se olyan hogy felteszem oszt örökélet. Pl. a leggyakoribb Ubuntu, LONG TERM support (LTS) 4 évet jelent. Tehát ez a hosszú távon támogatott verzió. A 18-as most fut ki pár hónap múlva, lehet cserélni 20-ra, 22-re.
2022. nov. 19. 18:49
 14/17 anonim ***** válasza:
Továbbra is lehet használni ugyanúgy. Csak Az OP rendszer már sérülékenyebbé válik. És veszélyesnek. A windows vírusírtója pl a belekárosodott vírust nem fogja tudni kiszedni a gépből. Szóval nagyon, sokkal jobban oda kell figyelni a számítógéped biztonságára. Meg arra hogy mit telepítesz rá. Windows 10 most jó, mert a Microsoft mára elég kevésszer, ritkábban ad mostmár ki frissítéseket a 10-re. Szóval azzal nem fog zaklatni a(z) OP rendszer. És tovább bírja a 11 és a 10 2025-ig, mivel a lejárt támogatott rendszerek állítólag hamar bedögölhetnek, főleg ha az ember összevissza telepítget, meg marhaságokat végez rajta.
2022. dec. 6. 21:46
 15/17 anonim ***** válasza:
13: Átlagos felhasználásra napi emailekre, vagy kódolgatni jó a linux. Ha játszani kell, vagy kicsit is speciálisabb hardvered van, akkor szopó. Én külső usb hangkártyával jártam úgy, hogy a linux (ubuntu) nem ismerte, driver pedig a gyártó lapján csak mac vagy win. Na itt ment is vissza a windows.
2022. dec. 8. 18:55
 16/17 anonim ***** válasza:
15 Cool story bro
2022. dec. 8. 20:41
 17/17 anonim ***** válasza:

16: "IF you know , what i mean...."

Kiegészítettem a 13.-ban vázolt gondolatmenetet, miszerint a Linux sem jobb. Nem bizony, és nem is való mindenkinek.

2022. dec. 8. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!