Windows 8 megszűnése - hátrányok?
A laptopomon a vírusírtó figyelmeztetett arra, hogy januártól megszűnik a Win 8 támogatása. A Microsoft honlapján ez áll:
"After January 10, 2023, Microsoft will no longer provide security updates or technical support for Windows 8.1."
Az lenne a kérdésem, hogy ezek után milyen hátrányokkal fog járni számomra, ha továbbra is a 8-ast használom?
Lehet-e úgy tovább boldogulni vele, ha már nem küldenek biztonsági frissítéseket, stb? Rizikós? Nem éri meg?
Nagyon NEM szeretem a Win 10-et, és amíg csak lehet, szeretném elkerülni a használatát és megmaradni a jól bevált 8-asnál.
7 éves kitűnően működő laptopom "egészségét" nem akarom kockáztatni a Win 10 vagy 11-el.
Egyébként a legjobb az egészben, hogy a Microsoft azt ajánlja, vegyél új készüléket amin már eleve win 11 van, és ne a régi gépet "újítsd fel".
Rettentő pazarlás mind pénzben, mind környezetvédelmileg...
Miért kellene jól működő készülékeket leselejtezni az állandó újítások miatt?!
Köszi a válaszokat!
Ha win11 kompatibilis géped van, akkor nyugodtan mehet rá a 11. Én több, mint 1 éve (megjelenése óta) használom a 11-et zeneszerkesztéstől játékig mindenre, soha nem volt vele problémám. Hasonlóan a 10-zel sem. (azt céges gépen munkákra használom 2015 óta, gyakorlatilag minden Windowst a megjelenés utáni hetekben telepítek és néhány évig nincs váltási dilemma :) )
Én inkább a 11-re váltanék, mert a 10 támogatása is lejár 2025 októberében, és ott lennél ahol most, 3 éven belül.
Köszi!
Igen, olvastam hogy az is lejár majd.
Amúgy a Microsoft szerint 10-ről 11-re ingyen lehet átváltani legalább. :)
16: "IF you know , what i mean...."
Kiegészítettem a 13.-ban vázolt gondolatmenetet, miszerint a Linux sem jobb. Nem bizony, és nem is való mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!