Lehet-e 5.1 házimozit 2.1 rendszerré alakítani úgy, hogy minden hangszóró szóljon, sztereóban?
Sziasztok! Van egy Samsung HT-Z120 házimozi szettem, 330W teljesítménnyel:
FR:45W 3 Ohm
FL:45W 3 Ohm
RR:45W 3 Ohm
RL:45W 3 Ohm
Center:75W 6 Ohm
SubW:75W 6 Ohm
A lejátszó 40W-os
Ezt a lejátszót használom AUX-on keresztül 2.1 erősítőként, a két front hangfalával és a mélynyomójával, képi megjelenítés és számítógép nélkül.
A kérdésem az lenne, hogy hozzáértő át tudja-e úgy alakítani a rendszert (érdemes-e elvinnem szerelőhöz), hogy a Center és Rear hangszórókon (a saját helyükre bedugva) is a Front hangjai jöjjenek, úgy, hogy közben a saját erősítésüket kapják (az eredetijüket), de a front csatorna jele jöjjön rajta? Tehát megmaradjon a 330W-om, és mindegyiken kapjak 2.1 ben hangot sztereóban (2x45W bal és 2x45W jobb, a Centerrel meg fogalmam sincs, talán a két csatorna monoban)?
Köszönöm!
Feldugod a frontba a center és rear vezetékeit is.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sajnos 5.1 bemenet nincs, csak sztereó bemenet.
Mindent rádugni a frontra egyrészt nem merek, mert az impedancia értékek módosulnak; másrészt azért szeretném, hogy minden a saját helyén maradjon, hogy megkaphassák a saját erősítésüket, ne pedig egy hangfalén osztozzanak, mert a hangerő maradna ugyanaz, csak sok helyről jönne.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Péntek magasságában tudom kipróbálni a tippeket, akkor hozom vissza a szerelőtől, elkopott a hangerőszabályozó, most gyógyítják.
Mindenképp olyan megoldást keresek, amihez nem kell külső kijelző, hogy átállítsam, mert nem házimoziként használom.
Köszönöm még egyszer mindenkinek! Megírom majd, mire jutottam!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!