Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan kell helyesen beállítan...

Hogyan kell helyesen beállítani a 2.1 hangszórót?

Figyelt kérdés

Alapból nincs valami sok magas és mély hangja, de szabályzóval lehet rajta állítani.

Bass, Middle, és Trebble szabályzó van rajta, +12-ig lehet állítani. Mélyet +12-re tettem, közepet -6-ra, magasat szintén +12-re. A mély hanggal nincs semmi baj, mostmár tökéletes, de a magassal nem vagyok megelégedve, lehetne sokkal tisztább, és magasabb. Erre kellene valami szoftver PC-re, ami tud ezen javítani.

2022. nov. 3. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A mélyet és a közepet tekerd lejjebb, a magas maradjon, majd a hangerőt vidd feljebb.
2022. nov. 3. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Megspórolok neked több évet: nem lehet.

[link]

Gondolom valami ilyesmid van, vagy ugyanez mdf dobozban.

A sub nem megy elég mélyre, így 100Hz körül van egy jó nagy kiemelése, hogy azért mozgassa a levegőt (25-60Hz felharmonikusai benne vannak a zenében, így nem lesz teljesen lyukas alul).

A szatellit hangdobozokban általában van egy szélessávú hangszóró, ami szintén lyukas lesz középtartományban, és dobozhangja lesz. Rosszabb esetben a csillapítása sem megfelelő.

Ha nagyon kell, akkor töltsd le a Realtek HD Audio drivert, de sose lesz az jó.

2022. nov. 3. 19:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem aktív hangszóró.

1db passzív hangfal 2 mély-közép+1 magas hangszóróval. [link] Pontosan ez, viszont a 2 hangszóró cserélve lett 2db Panasonic hangszóróra, a magas maradt.

2022. nov. 3. 20:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Meg mellé van egy Panasonic sztereó erősítő, ami monóban üzemel, mert csak 1 hangfalat használok a géphez. Az erősítőbe megy Jacken a hang, viszont a célom az lenne, hogy tisztábbak legyenek a magas hangok. Volt szerencsém meghallgatni egy régi hifit, annyira szépen szólt minden hangja, azelőtt meg azt hittem, hogy az enyém tökéletes.
2022. nov. 3. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek akkor.

[link]

[link]

Egy ilyen kombót ajánlották, valamivel jobb, mint amiket a hangkártyákhoz adnak szoftver.

Annyira nem értek hozzá, de szerintem használj 24 vsgy 32 bites hang samplinget, és az EQ-ban is inkább +0dB-től lefelé állíts, ne felfelé. Ezekkel elkerülheted a minőségromlást.

2022. nov. 3. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!