Autórádióra rá kötök 1 erősítőt és az erősítőre 1 mélynyomót, a rádióra meg 2 hangszórót akkor hogyan lehet beállítani hogy a mélynyomó ne nyomja el a 2 50w-os hangszórónak a közép-magas hangját?
Biztos elég érdekes kérdés még csak nem rég kezdtem el vele foglalkozni.
Linkek:
Vagy nagyjából jól van ez így?
nem kell drága kábel hiszen ha ezek vannak a kocsiban akkor nem nagyon lehet hangminőségről beszélni. ez nem beszólás,ha gondolod elmondom miért nemjók vagy elfogadhatod hogy ez az igazság.
ez a kábel bőven jó lesz neked.
a többire kaptál választ,fejen is tudsz jelszinten módosítani és erősítőn is tudsz.
a lényeg hogy pluszba ne vigyél semmit,tehát ne úgy alakítsd a jelszintet fejen sem hogy az első hangszórókat emeled ki hanem úgy hogy a mélyet csökkented.
a jelszint kiemelés mindig csak korai torzításhoz vezet.
Az erősítő egy újfajta kommersz holmi,belépő szintű,tömegtermék.
márkán belül alul helyezkedik el,ez laikusoknak is elárulja hogy akkor a minősége is olyan.
persze nem azt mondom hogy hulladék lenne,nem arról van szó azok a sal és még rosszabb auna,toxic,first austria ezek az ipari hulladékok.
de ha egyszer téged is berántana a gépszíj pár cuccot le cserélnél akkor észre vennéd hogy az erősítő szűk keresztmetszet.
a szubcső nem véletlen nem egy elterjedt holmi.
nem szólnak olyan szépen mint egy jó reflex.
én ládát ajánlanék helyette,az meg hogy reflex vagy zárt kedvelő vagy neked kell tudni.
a koaxiális hangszóró fő hátárnya hogy a magas bele van építve illetve nincs rendes hangváltó.
a mély közép alsó határfrekvenciáját meg tudod határozni fejegységen de nincs ami le vágja a felsőket,pedig a nagy membrán felület és a relatíve nagy mozgó tömeggel a magas frekvenciát nem tudja megszólaltatni viszont rontja a többi hangot.
a másik hogy magasnak sincs normális váltórésze,egy kis gagyi kondi van be forrasztva aztán annyi.
6dB/oktávval vágva valahol és kész.
a másik gond hogy be van építve,nem tudod helyezni minta külön álló lenne.
ott lehet forgatni,más magasságokba rakni,szélességbe rakni.
a magas frekvencia nagyon irányított,30fokkal eltérve több decibel halkulást hallani,valamint magasabb hangok is hirtelen így eltűnhetnek.
a koaxiális ugye ott van ahol a közép hangszóró,tehát lent a lábadnál,a bokádnak szól a magas is ami nagyon gond.
ezért rossz ez a hifi rendszer amit össze állítottál.
én amondó vagyok használt erősítőt és nyomót vegyél,de akár a komponens szettet is veheted használtan.
nem kell nagyon félni a használt holmiktól,én csak úgy veszek erősítő is,fél áron vagy még annyit sem kell rá költened mert elég nyomott áron mennek a használt holmik.
ha megnézed a használt piacot,össze válogatsz valamit akkor linkeld be nyugodtan,mondok róluk véleményt de én nem vállalom a piackutatást,annyi időm nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!