Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Analog Tv -vel digitális jel...

Analog Tv -vel digitális jel fogható ?

Figyelt kérdés

Kábelszolgáltató behozta az optikai kábelt. Nekem egy SHARP (nem csöves) régi Tv-m van.Most 197 digi csatorna jön rajta egy úgynevezett BELTÉRI egységgel -RCA bemeneten. .Ennek a távirányitójával nehezen boldogulók. Kiiktattam és tudtam nézni a SHARP TV távirányitójával az általam beprogramozott csatornákat kisebb képernyőmérettel,de ezt már megszoktam..

Jelenleg csak a beltéri egységet tudom használni (függölegesen nyújtott teljes képernyőn ) 197 HD csatornával. Elnézést,ha rosszul fogalmaztam, öreg vagyok.. Amennyiben valaki mégis "érti" várom szíves segitségét.Képes leszek e beltéri egység nélkül hagyományosan tévézni ?

#Kaon Na 1600 HD beltéri egység #SHARP manuális televízió #Képarány autó 16:9> 4:3 #SHARP 21LF-90C #RGB SCART AV .váltható
2022. okt. 23. 08:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De mégis ott van. Nálam a két USB 3.0 port mellett, a DVI és HDMI csatlakozó között... Nem is értem, rajtuk maradt pár konténer D-Sub aljzat, és így akarnak tőle megszabadulni?
2022. okt. 23. 18:08
 12/16 Szirty ***** válasza:

Ott?

Itt meg 50 gépből egyet nem tudnék mutatni amin van.

2022. okt. 23. 18:11
 13/16 anonim ***** válasza:

„Feleslegessé vált.”

„Mint az RS232 soros port a mai PC-kben :)”

Itt van egy jobb hasonlat: feleslegessé vált, mint szervizmérnök úr a gyakorin.

2022. okt. 23. 18:53
 14/16 Szirty ***** válasza:
De a feleslegessé válás feltétele az is hogy valaha (korábban) szükséges volt...
2022. okt. 23. 19:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem volt szükséges, ezt csak ő gondolta így.
2022. okt. 23. 20:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Tiszteletem, azért szűnt meg, mert megszűnt a területen a koax hálózat! Vegyen egy TV-t! :) Engedje el a csöves TV-t, ahogy az analóg sugárzás, úgy a CRT TV is már a múlté. Nekem azért van egy, mert retro és legalább így látta keresztfiam, hogy ilyen is létezett! Kerülgette és csodálkozott, hogy mitől ilyen nagy!

Felesleges hozzá ragaszkodni, nincs rá egyetlen indok sem, hogy szükséges. Hiába gondolja, hogy szebb a képe, mert a hibák valóban kevésbé látszanak rajta, de a HD adások képe szebb az új TV-ken és kábelen (legyen az akár optika) jellemzően minden adó HD, amiből van HD verzió is.

4:3 vagy 5:4 arányú régi CRT TV-n a 16:9-es (szélesvásznú) adást nézni lehangoló dolog. Ha helyes a képarány, akkor csak a képernyő közepén van kép, ha helytelen, akkor meg nyújtott a kép, mindenkinek tojásfeje van és még Galambos Lajos is olyan vékony, amilyen vékony sosem volt. Minek ragaszkodik hozzá? 84 éves nagymamám is elsőre belátta, hogy az új TV-je, amit tőlem kapott, annak lényegesen szebb a képe és örült annak, hogy mennyire "tiszta a kép" és hogy "nincsenek azok a csíkok fent meg lent" (az Ő szavaival élve).

Normális TV-t kell tudni venni, nem is feltétlen muszáj ragaszkodni ahhoz, hogy valami nagy márkát vegyen, mégha erről is próbálják meggyőzni a boltokban. Azt vegye, amivel ránézésre elégedett, az árával és a képminőséggel egyaránt. Ha nincs rá keret egy összegben, akkor meg kell venni hitelre vagy ha a szolgáltatójánál van jó ajánlat havi törlesztéssel, akkor azt kell választani.

A távirányítást meg majd megszokja, beletanul. Bele lehet. Ha nagymamám a 84 éves fejével megtanulta, akkor nem gondolnám, hogy lehetetlen küldetés. OK gomb, látja a csatornalistát, amelyikre szeretne kapcsolni, odanavigál (rá áll) a nyilakkal, ismét OK gomb 1x vagy 2x és ennyi. DE a p+/p- gombokkal ugyanúgy tud egyik csatornáról a másikra váltani, ahogy azt tette az analóg TV-n is.

Nincs gyerek vagy unoka, aki segít?

2022. nov. 26. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!