Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Analog Tv -vel digitális jel...

Analog Tv -vel digitális jel fogható ?

Figyelt kérdés

Kábelszolgáltató behozta az optikai kábelt. Nekem egy SHARP (nem csöves) régi Tv-m van.Most 197 digi csatorna jön rajta egy úgynevezett BELTÉRI egységgel -RCA bemeneten. .Ennek a távirányitójával nehezen boldogulók. Kiiktattam és tudtam nézni a SHARP TV távirányitójával az általam beprogramozott csatornákat kisebb képernyőmérettel,de ezt már megszoktam..

Jelenleg csak a beltéri egységet tudom használni (függölegesen nyújtott teljes képernyőn ) 197 HD csatornával. Elnézést,ha rosszul fogalmaztam, öreg vagyok.. Amennyiben valaki mégis "érti" várom szíves segitségét.Képes leszek e beltéri egység nélkül hagyományosan tévézni ?

#Kaon Na 1600 HD beltéri egység #SHARP manuális televízió #Képarány autó 16:9> 4:3 #SHARP 21LF-90C #RGB SCART AV .váltható
2022. okt. 23. 08:13
1 2
 1/16 Szirty ***** válasza:
57%

Ha a TV készülékben nincs digitális tuner (vevő egység) akkor beltéri nélkül a digitális csatornák nem foghatók vele.

Ha van benne akkor fogható ha annak szabványa megfelel s szolgáltatásnak.

A TV típusából kideríthető lenne van-e benne digitális tuner vagy nincs.

2022. okt. 23. 08:24
 2/16 anonim ***** válasza:

Mivel az analóg földfelszini adás megszűnt, és a kábeles szolgáltatóknál is egyre kevesebb analóg csatorna van, és az is csak ott, ahol még nem optikai, hanem koax kábel van, sajnos a válasz: nem.

A tévéd már nem tévé. Csak egy tévének látszó hangszórós monitor, csak a beltéri egység videokimenetét tudod megjeleníteni vele (vagy bármilyen más, ilyen kimenettel rendelkező eszközét: DVD-játszó, videomagnó)

2022. okt. 23. 08:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

#1 Ott van a típusa a kulcsszavaknál.

Ebben nincs digitális tuner. Nem tudom, olvastad-e a beltéri egység használati utasítását, talán segít:

[link]

2022. okt. 23. 08:37
 4/16 anonim ***** válasza:
#3 vagyok, nem néztem bele, nem írnak a távirányítóról, ami elég vicces... Máshol sem találtam semmit. Végső esetben használható másik is, használtan biztos vannak olcsón.
2022. okt. 23. 08:43
 5/16 Szirty ***** válasza:
73%

"#1 Ott van a típusa a kulcsszavaknál."

Valóban. Bocsánat! Ezeket a tag-eket nem nézem sose.

2022. okt. 23. 08:50
 6/16 anonim ***** válasza:

A box nem csak menőzésből jár az előfizetéshez, abban van az a rész, ami még a tv gyártása idejében nem létezett, tehát jogosan nem képes boldogulni vele.

Vagy marad így, vagy másik tv kell. A másik tv esetén sem mindegy azért hogy milyen, mivel a box a kódolt csatornákhoz is hozzáfér, a tv pedig erre csak egy bizonyos kártya segítségével képes, amit szintén a szolgáltató biztosít. Emiatt kell legyen rajta megfelelő típusú kártyafoglalat.

Én legalábbis így használom a tévéimet, nincs box, csak a tv gyári távirányítója.

[link]

2022. okt. 23. 09:32
 7/16 anonim ***** válasza:
#5 Bocs, nem szemrehányás volt :) Én sem mindig nézem ezeket, most is csak azért, mert érdekesen kezdődtek...
2022. okt. 23. 09:37
 8/16 A kérdező kommentje:

2/7 nek köszönöm :)))

Amikor már a beltérit ( amit hoztak beüzemeltek, tehát az optikai bekötése után!) kihúztam - visszaállítottam a koax antennát a TV-be dugtam ismét tudtam használni az eredeti módban a tévémet ! Ez az (eredeti állapot beltéri nélkül !!)> 4 napig működött ?! - majd megszűnt !! MIÉRT ??

Ez nekem érthetetlen ...

De köszönöm a rám szánt idődet :)))

2022. okt. 23. 11:24
 9/16 anonim ***** válasza:

Sajnos én sötét módban nézem az oldalt, így ezek a tagek szinte eltűnnek a sötétszürke háttérben. Fehér alapon jól látszik, de azt nem szeretem.

Kedves kérdező: azért szűnt meg, mert miután az egész környékedet átállították optikai kábelre, a régi koaxkábeles sugárzást lekapcsolták. Feleslegessé vált.

2022. okt. 23. 14:33
 10/16 Szirty ***** válasza:

"Feleslegessé vált."

Mint az RS232 soros port a mai PC-kben :)

2022. okt. 23. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!