Analog Tv -vel digitális jel fogható ?
Kábelszolgáltató behozta az optikai kábelt. Nekem egy SHARP (nem csöves) régi Tv-m van.Most 197 digi csatorna jön rajta egy úgynevezett BELTÉRI egységgel -RCA bemeneten. .Ennek a távirányitójával nehezen boldogulók. Kiiktattam és tudtam nézni a SHARP TV távirányitójával az általam beprogramozott csatornákat kisebb képernyőmérettel,de ezt már megszoktam..
Jelenleg csak a beltéri egységet tudom használni (függölegesen nyújtott teljes képernyőn ) 197 HD csatornával. Elnézést,ha rosszul fogalmaztam, öreg vagyok.. Amennyiben valaki mégis "érti" várom szíves segitségét.Képes leszek e beltéri egység nélkül hagyományosan tévézni ?
Ha a TV készülékben nincs digitális tuner (vevő egység) akkor beltéri nélkül a digitális csatornák nem foghatók vele.
Ha van benne akkor fogható ha annak szabványa megfelel s szolgáltatásnak.
A TV típusából kideríthető lenne van-e benne digitális tuner vagy nincs.
Mivel az analóg földfelszini adás megszűnt, és a kábeles szolgáltatóknál is egyre kevesebb analóg csatorna van, és az is csak ott, ahol még nem optikai, hanem koax kábel van, sajnos a válasz: nem.
A tévéd már nem tévé. Csak egy tévének látszó hangszórós monitor, csak a beltéri egység videokimenetét tudod megjeleníteni vele (vagy bármilyen más, ilyen kimenettel rendelkező eszközét: DVD-játszó, videomagnó)
#1 Ott van a típusa a kulcsszavaknál.
Ebben nincs digitális tuner. Nem tudom, olvastad-e a beltéri egység használati utasítását, talán segít:
"#1 Ott van a típusa a kulcsszavaknál."
Valóban. Bocsánat! Ezeket a tag-eket nem nézem sose.
A box nem csak menőzésből jár az előfizetéshez, abban van az a rész, ami még a tv gyártása idejében nem létezett, tehát jogosan nem képes boldogulni vele.
Vagy marad így, vagy másik tv kell. A másik tv esetén sem mindegy azért hogy milyen, mivel a box a kódolt csatornákhoz is hozzáfér, a tv pedig erre csak egy bizonyos kártya segítségével képes, amit szintén a szolgáltató biztosít. Emiatt kell legyen rajta megfelelő típusú kártyafoglalat.
Én legalábbis így használom a tévéimet, nincs box, csak a tv gyári távirányítója.
2/7 nek köszönöm :)))
Amikor már a beltérit ( amit hoztak beüzemeltek, tehát az optikai bekötése után!) kihúztam - visszaállítottam a koax antennát a TV-be dugtam ismét tudtam használni az eredeti módban a tévémet ! Ez az (eredeti állapot beltéri nélkül !!)> 4 napig működött ?! - majd megszűnt !! MIÉRT ??
Ez nekem érthetetlen ...
De köszönöm a rám szánt idődet :)))
Sajnos én sötét módban nézem az oldalt, így ezek a tagek szinte eltűnnek a sötétszürke háttérben. Fehér alapon jól látszik, de azt nem szeretem.
Kedves kérdező: azért szűnt meg, mert miután az egész környékedet átállították optikai kábelre, a régi koaxkábeles sugárzást lekapcsolták. Feleslegessé vált.
"Feleslegessé vált."
Mint az RS232 soros port a mai PC-kben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!