A készenléti állapotban tartott elektronikus eszközök (TV, DVD, Stb) mennyi áramot fogyasztanak?
Rá kell mérni fogyasztásmérővel. Én meglepődtem, mert a TV-m 14W-ot fogyaszt. Az havi 10kWh, vagyis ha túl vagy az átlagon akkor 700Ft.
A kábelmodem 10W, a router 12W, a számítógép kikapcsolva is 5W.
Vagyis ha nem vagyok itthon és ezeket bekapcsolva hagyom, akkor az 41W -› 0,98kWh naponta, havi 2100Ft. Szóval lehet hogy van akinek ez nem sok, de azért nem is kevés. És én egyedül élek jelenleg és csak ez a néhány dolog volt amit folyamatosan bekapcsolva tartottam. Ha van egy családban 3 TV, 2 router, házimozi, 3-4 számítógép, monitorok, konyhai akármik, stb. akkor biztos, hogy 100W feletti fogyasztás összejöhet óránként a kikapcsolt, de nem áramtalanított készülékekből. Érdemes végigméregetni az összes berendezést és érdemes kapcsolós hosszabítóba dugni őket és lekapcsolni éjszakára, meg nappal amikor nem vagytok otthon.
"Keress rá típusonként a fogyasztásukra"
Ne!!
Mérd meg! Az a biztos!
"Mérd meg! Az a biztos!"
Még az sem, mert a legtöbb olcsó, fogyasztásmérő nem tud mit kezdeni a meddő teljesítménnyel és így hamis mérési eredményt ad ha a fogyasztó nem ohmos.
"A fogyasztásmérőm tudja kezelni a meddőt."
Az remek.
Viszont még az is kérdéses hogy a nem szinuszos áramot mennyire méri helyesen, mert soknak ez is problémát tud okozni.
"még az is kérdéses hogy a nem szinuszos áramot mennyire méri helyesen"
Az sem kérdés, jól méri azt is, az is ellenőrizve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!