Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A 95.8 Sláger FM és a 98.6...

A 95.8 Sláger FM és a 98.6 Manna FM Nógrád megye, Szlovákia, vagy Komárom-Esztergom, megye felé meddig fogható?

Figyelt kérdés
Pl. Tahitótfalun, Kismaroson, Nagymaroson, recseg. :(

2022. szept. 24. 07:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt is értem de Nógrádban és Komárom-Esztergom megyében melyrészt fogható?"

Olyan helyen - alkalmasint a hegytetőn vagy a hegy déli lejtőjénél - ahol nem árnyékolja hegy a vételt.

"Egy az hogy a Szlovákia déli részén fogható Pátria Rádió"

A Pátria rádiónak kiterjedt adóhálózata van:

[link]

a Duna menti alföld:

[link]

meg nagyjából sík, így ott jó a jelterjedés.

"A Szombathelyi Credo Rádió. 89,5 Rádió 1 meddig vette meg a jogokat"

Nem "megvette" hanem pályázott rá.

Az NMHH nyilvántartása alapján:

[link]

2022. 06. 11-étől kezdődik a médiaszolgáltatási jogosultsága.

És ahogy erről a 2010. évi CLXXXV. törvény értekezik:

"48. § (1) Állami tulajdonban lévő, korlátos erőforrásokat igénybe vevő analóg lineáris médiaszolgáltatás - amennyiben e törvény eltérően nem rendelkezik - a Médiatanács által kiírt és lebonyolított pályázaton történt nyertessé nyilvánítás és hatósági szerződés alapján végezhető.

...

(5) Az állami tulajdonban lévő, korlátos erőforrásokat igénybe vevő analóg lineáris médiaszolgáltatási jogosultság rádió esetén legfeljebb tíz évig, audiovizuális médiaszolgáltatás esetén legfeljebb tíz évig érvényes, és lejártakor a médiaszolgáltató kezdeményezésére pályázat nélkül egy ízben legfeljebb hét évre megújítható azzal, hogy a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Dtv.) 38. § (1) bekezdésében megjelölt időpontban az audiovizuális médiaszolgáltatási szerződések lejárnak."

[link]

tehát tíz évig működhet, ha nem szeg szabályt és fizeti a díjakat.

2022. szept. 25. 13:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Értem ezt csak hosszú idő kb. 3150 nap 2031 tavaszig még 2 szökőév (2 Február 29.-i dátum), 100 telihold, 9 szilveszter/újév, 9 karácsony.
2022. szept. 25. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:
56%
Ennyire ne tedd függővé az életedet rádióadóktól. Szerintem.
2022. szept. 25. 14:36
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező küldött egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Az üzenet szövege:

Rossz linket adtál meg."

Kedves Kérdező, nem adtam meg rossz linket. Mindegyik elérhető, és a célnak megfelelő helyre mutat.

2022. szept. 25. 14:59
 15/16 NTBS ***** válasza:
A határig biztosan, de lehet még azontúl is.
2022. szept. 29. 15:05
 16/16 anonim ***** válasza:
A kérdésben említett rádiók stream-linkjeit elküldtem Kérdezőnek, bár nem ez volt a kérdés, de ha ez megoldható lenne számára, akkor a "zavaró jellegű rádiózástól" független adást tudna hallgatni, bárhol, ahol van Wi-Fi vagy mobil internet.
2022. szept. 29. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!