Mely fejhallgatótípusokban erős a basszus?
Hali, fejhallgatót szeretnék vásárolni, viszont gondban vagyok, ugyanis a bemutatóvideók alapján nem lehet eldönteni, hogy milyen a hangzása (hiszen csak az hallja a készülék hangját aki viseli).
Nekem az egyik legfontosabb szempont az, hogy a basszus/mély hangok jól szóljanak, ugyanis legtöbbször elektronikus / techno / hardstyle zenét hallgatok.
Esetleg tudnátok abban segíteni, hogy mely paraméterek alapján lehet meghatározni, hogy egy fejhallgató "mennyire minőségi" / "milyen jó benne a basszus"?
Örülnék annak is, ha javasoltok márkákat is, aminek jó a hangzása. Bluetooth fülest szeretnék ami On-ear típusú és van vezetékes csatlakozási lehetősége is (telóhoz -amin nincs jack bemenet- és laptophoz használnám) kb. 50 ezret szánnék rá max.
Mindenképp zárt kialakításút javasolnék.
Ha fülbedugós is szóba jöhetne, akkor a Soundcore Liberty 3 pro TWS, akciósan.
Ha nem, akkor ennyiért ami belefér pl JBL-en belül, annak van neve és múltja is. Üzletben kipróbálni.
Tökéletesen értelek. Pontosan egyeznek az igényeink, és a zenei stílusunk is.
Én véletlenül találtam rá, kész bexarás a hangzása.
Alapból olyant "nyomat" mint amit régen a komolyabb magnók tudtak csak, X-bass néven! Mintha a disco-ban lennék!
És még valami:
Nem tudom hogy hogyan csinálták, de a magasakat is tisztán hallod.
Nagyon durva.
Nagy membrán, magas érzékenység (dB), zárt kivitel, széles frekvenciaátvitel, azaz a mély frekvenciák Hz-ben kifejezve minél alacsonybb szám. Itt egy jó összefoglaló:
#4-nek:
Ezekben a leírásokban annyi a kamu, hogy nem javaslom hogy műszaki kérdésekben laikus ember, ezek alapján próbáljon választani!
Jó példa erre amit linkeltél!
16 Ohm ellenállással, 110 dB.
Ezzel csak az a gond, hogy a Jeck kimenet értékei szabványosak, és 16 Ohm ellenálláson, szabvány kimeneti impedanciával, SOHA nem fogsz elérni 110 dB-t.
16 Ohm a névleges impedanciája.
Kibírná a 110 dB-t.
Ezek oké, csak épp nem együtt!
Továbbá: 48KHz átviteli frekvencia.
Ez viszont tömény kamu. Legfeljebb fém-membránnal, de akkor a mélyeknek "lőttek".
Mint próbálom jelezni, CSAK ÓVATOSAN!
Erős basszus kell az a V hang karakter.
Magas és mély fel van húzva, ez a "modern"
Fej vagy fül hallgató nem mindegy.
Egyébként a nevesebb márkákból vásárolnék.
Kevés esetben van olyan hogy vezetékesen is tud csatlakozni.
JBL vagy Sony ebben a kategóriában elég sok versenyzővel rendelkezik.
Itt érdemes még nézelődni:
Bocs!
Természetesen Jack, és nem Jeck.
Ez még nekem is fájt. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!