Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Elég a 64 Gb-os tablet egyetemre?

Gyuri1945 kérdése:

Elég a 64 Gb-os tablet egyetemre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az egyetemi jegyzetelés megkönnyítéséhez egy iPad Air tablet vásárlásán gondolkozom. A szolgáltatómnál csak 64 Gb-os érhető el belőle, ezt (szinte) 0 Ft-ért kapnám meg a kedvezmények összevonásával, viszont félek, hogy kevés lenne ez a tárhely a jegyzetek tárolásához. Ti mit gondoltok, elég a 64 Gb-os vagy inkább a 256 Gb-os tabletet válasszam? Ha túllépem a 64 Gb-ot, akkor lehetséges, hogy egyes jegyzeteket a felhőben tároljak? Van egyáltalán értelme a tableten való jegyzetelésnek vagy maradjak inkább a régi módi tollnál s papírnál? U.i.: a wifis elég vagy legyen wifi+cellular?

2022. aug. 29. 23:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Egy magánegyetemre elég, egy ELTE-re már nem biztos... Mégis honnan tudjuk!?
2022. aug. 29. 23:18
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
havi párszáz forintért lehet iCloud, vagy Google Drive tárhelyet vásárolni, 100 gigát, 3000 forint környékén 2 terát. Ráadásu a tárhelyhez nem csak az iPadról férsz hozzá.
2022. aug. 29. 23:28
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Hát, azért a 64 GB nem kevés, ha csak jegyzeteket akarsz tárolni rajta, de ha netántalán betellne a tárhelyed, tudsz pendrive-on is tárolni jegyzeteket, ha veszel egy adaptert az interneten: [link]
2022. aug. 29. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
23%
Elég lesz.
2022. aug. 29. 23:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálam ez bevált:

[link]

2022. aug. 30. 08:09
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
Azt remélem tudod, hogy toll nincs a dobozban, és elég drága. Honnan tudjuk, hogy kell-e neked Cellular modell? Nem tudunk helyetted dönteni. Jegyzetekre pedig 32GB is elég lenne szerintem.
2022. aug. 30. 09:03
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem elég, ha véletlen nem lenne az, akkor pár száz forintért vehetsz ICloud tárhelyet, ahogy fentebb is említették.

Cellular szerintem nem szükséges, én úgy tudom az egyetemeken kell, hogy legyen wifi a hallgatók részére (legalábbis én eddig csak olyan helyen voltam), vagy simán megoszthatod a mobilneted ha az van.

Az, hogy van-e értelme azt te tudod, ha eddig még nem jegyzeteltél rajta biztos furcsa lesz, de hamar hozzá lehet szokni és nagyon szép jegyzeteket lehet rajta készíteni. :)

2022. aug. 30. 13:28
 8/12 anonim válasza:

Cellular felesleges. 64 GB szerintem kevés, pláne ha rajzolni is akarsz rajta. Azok a fájlok brutális méretűre hízhatnak, állandóan feltöltögetni felhőbe meg macerás. Sok ismerősöm panaszkodik rá, hogy kevés neki, de ha kevés appot akarsz rátenni és tényleg csak jegyzetelni akarsz, akkor kibírható a 64 is.

A digitális jegyzetelés óriási könnyebség, és szerintem egyenesen élvezetes, én azóta jobban is tudok figyelni órákon, mert unalmas szakaszokon nem alszok be, hanem a jegyzetet csinosítom, és fél füllel hallgatom :D

2022. aug. 30. 20:59
 9/12 A kérdező kommentje:
A 128 gb-os már használható méret, ugye?
2022. aug. 31. 07:47
 10/12 anonim válasza:
Olyan méret tudtommal nincs. Amikor én néztem a webshopot, 64GB és 256GB volt csak. Mindenesetre 128 jelentősen jobb, azzal egyszerűbb az élet, de ez erősen személyfüggő kérdés. Azt kell tudnod, mire használnád a tabot jegyzetelésen túl, és annak függvényében dönts. Az androidosakkal ellentétben ezt nem tudod később növelni microSD-vel, ezt ne felejtsd.
2022. aug. 31. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!