Ipad minit megéri a plusz kijelzőméret miatt?
Sziasztok!
Tetszik nagyon az iPad Mini 6. Generációja viszont nekem egy elég nagy készülékem van (iphone 11 pro max) és szerintetek az iPad kitudná váltani a telefonomat? Nagyon kicsi? Sima iPadet nem szeretnék. Az Air-re viszont már sajnálom a pénzt
https://www.youtube.com/watch?v=EqYV91Vi7pw
Itt egy 13PM-el hasonlítják össze, ami még nagyobb is mint a 11PM (6,5″ vs 6,7″)
Szerintem megéri megvenni a Mini 6-ot. Nagyon jó cucc lett! Nagyobb is kicsit mint a többi iPad Mini. USB-C van tajra, haszhálhatsz pendriveot is vele. Gyakorlatilag bármilyen bluetoothos billentyűzetet lehet hozzá használni, sulihoz ez jól jöhet. Lehet Apple Pencillel használni, amiről esetleg a Jézuskának vagy a nyuszinak lehet célozgatni. :D
Köszönöm a válaszodat. :)
Igen az is egy plusz pont a mininél hogy USB-C van rajta és így pendriveot átalakítóval tudok használni.
Nem volt teljesen világos a szövegedből, hogy pluszban akarod vagy telefon helyettesítőnek?
iPad nem igazán használható telefon szerepben.
Lásd: https://www.youtube.com/watch?v=Xfdc2DoI92I
(kb. arra jut a csóka, hogy elmegy, de komoly kompromisszumokkal és nem mindenkinek)
Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy vesz az ember egy iPhone SE-t és egy iPad mini-t pluszban.
Kicsit nehéz lenne huszonévesen telefon nélkül létezni sajnos. :D
A telefonomat továbbra is használnám de videók nézésére illetve egyetemre jegyzetelni már iPadet használnék.
Itt a kérdés lényege az volt hogy egy 6,5 hüvelykes telefonhoz érdemes egy 8,9(?) hüvelykes tabletet venni erre a célra.
Jegyzetelni korlátozottan tudsz iPad-dal.
Ok, van az Apple Pencil, de azért arra nem jó, hogy egész nap azzal írj, kényelmetlen, kissé lassú, illetve még hangos is, mivel az iPad-ek felülete üveg.
Lazább órákon esetleg, vagy úgy, hogy van valami anyagod már (scannelt jegyzet például korábbi évekből, könyv, PPT prezentáció stb.) és csak azt egészíted ki pár extra megjegyzéssel magadnak.
Tehát sok száz oldal írására nem jó, de kisebb szövegekre, anyagok visszanézésére, azok kiegészítése lehet értelme egy iPad-nek.
Én viszont inkább egy nagyobbat vennék.
Nekem ban egy 2018-as iPad-en (sima, nem Air, nem Mini) én azt használtam céges megbeszéléseken hasonló célra (de csak ritkán).
Azért az üveg képernyőre írni nem olyan mint tollal lapra. Kevésbé precíz a dolog főleg, ha gyorsan kell írni. Jó az, ha van több hely, hogy lendületesebben tudj írni. Amennyiben valami ábrát, diagramot stb. kell rajzolnod, akkor szintén jobb, ha van hely.
Szóval szerintem jegyzetelési célra inkább egy Air-t, vagy ha az nem fér bele, akkor egy sima alap modell iPad-et vegyél. Nem gyenge az sem. Ahhoz is használható Apple Pencil (az első generációs).
Persze egy iPad mini is beválhat ugyanerre, biztos lehet jegyzetelni a kisebb kijelzőn is, és előny, hogy kisebb helyre elfér (elég egy oldaltáska például). Sajnos személyes tapasztalatom ezzel nincs, lehet, hogy nem annyira gond, hogy kisebb, mint egy sima iPad.
Itt egy egész korrekt méret összevetés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!