Mit csináljak, ha mosószer borult a laptopomra?
Véletlenül ahogy pakoltam az asztalomon fellöktem a mosószert és az éppen bekapcsolt állapotban lévő laptopomra folyt rá.
A baleset után a gép továbbra is működött, viszont azóta a touchpad és pár billentyű nem működik, amikre ráfolyt.
Esetleg tudnátok valami házi tippeket adni erre a problémára, amivel orvosolni lehetne? Vagy ez instant szerviz?
Előre is köszi Mindenkinek a segítséget!
"Mit csináljak" Erre szokták írni a többiek, hogy szilvásbuktát.
De én arra kérlek, minél előbb vidd el szervizbe! A mosószerekben van mindenféle vegyi anyag ami károsítani fogja az alkatrészeket A sima, tiszta víz is korróziót okoz. Gondol el mit okoz egy olyan anyag ami megmarja és feloldja a ruhában a koszt.
A mosószer erősen lúgos, tehát amivel találkozik, és annak a valaminek elektromos szempontból van szerepe, azt tönkreteszi. Egy laptopban pedig szinte más nincs is.
Szóval hozzáértő minél hamarabb szedje szét, és tisztítsa ki (desztillált vízzel érdemes átmosni, mivel elektromos szempontból veszélytelen, de ezt tudja akinek ez a dolga), ez lenne a cél. Ja, és a bekapcsolt állapotot is erősen hanyagolnám. Még az akkut is ki ha van benne, táp kihúz, hiszen az elektrolízis egy laptopban nem kívánt jelenség. Egyébként a touch és a billentyű sorsára jutnak a többi komponensek is.
Szerviz.
Bár jó kérdés, hogy hogy került a laptop a mosószer közelébe, és főleg a kinyitott mosógél közelébe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!