Egy teljesen új mosógépbe milyen állagú mosószert használjak? Melyik "teszi tönkre" a gépet? Por vagy gél?
Szerintem mindkettő
Inkább azt mondom 60 fokon moss illetve hébe hóba calgon a gépnek
Most logikusan belegondolsz nem elég meleg a víz uggyanúgy le fog rakodni a por is illetve a gélbis
Nem a mosószer teszi tönkre a gépet. Gélből, porból és kapszulából is ugyanolyan lerakódások képződnek, mert a fő hatóanyagok ugyanazok.
A kulcs a hőfok: hidegen soha az életben nem távolítod el őket, 30-40 °C mellett meg fognak maradni, mert nincs az a csuda mosószer, ami ilyen hőfok mellett, különösen kímélő programon maradéktalanul feloldódna. Csodák nincsenek: a hideg víz nem zsíroldó (a meleg se nagyon). Bizonyos időközönként rá kell engedni üresen egy jó forró, előmosásos programot, hogy a meleg víz feloldjon és kivigyen mindent. Ha bátor vagy, lehet hipózni is.
Az újak a folyékonyabb típusú gélre vannak tervezve. Én vettem most piros Perwollt. Drágább volt, de öblítő se kell a ruhákra! Ami nagyon szupi, mert eddig az összes öblítőtől berohadtak az ágyneműim és masszív zsíros trutyi lett a gépen. Sok újabb kimosni se tudja normálisan a port a helyéről!
3 havonta adjál neki 100g trisót a legmelegebb fokozaton! Én pl. ilyenkor mosok konyharuhákat, így meg van oldva az is!
#1 Mert Calgonnal a mosógép is tovább él! *csin* *csin*
Minden tönkre teszi a mosógépet, ha nem megfelelően van adagolva. Figyelni kell, hogy a megfelelő programhoz a megfelelő mennyiségű ruhát adagold, nem viccből találták ki. A mosószert és az öblítőt is ki kell mérni. Nekem a fehéreket csak a mosópor mossa tisztára. Annyi, hogy nem az adagolóba öntöm, hanem a dobba a ruhák közé, ahogyan a kapszulát. A Calgon teljesen felesleges, inkább havonta az ecetes átmosást ajánlom. Viszont az állandó ecetezés sem tesz jót a gépnek.
Szóval bármit használhatsz, a lényeg hogy ne szemmértékre adagold. A géped és a pénztárcád is meg fogja hálálni :)
A gél vagy folyékony mosószer is ugyanúgy lerakódik egy idő után.
A megoldás: rendszeresen kitakarítod a gépedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!