Miért nem működik a hang a tv-n?
Figyelt kérdés
Windows 11-es Dell laptop, HDMI kábellel hozzákötve LG okos tv-hez. A laptopon alapból nincs hang ha nincs hangszóró rákötve (Pedig még amikor Windows 10 volt rajta még simán ment a hang a beépített hangszórókon). Szóval hozzákötöm a laptopot a tv-hez, vlc-n elindítom a (kedves gyakorikerdesek.hu számára megjegyzem természetesen legálisan beszerzett😉) filmet és a kép megy, de a hang nem. Próbáltam a screenshare funkcióval, úgy volt hang, de akadt.2022. júl. 30. 21:23
1/6 anonim válasza:
Itt valami driver probléma van. Szerintem telepítsd vissza a Win10-et.
2/6 A kérdező kommentje:
Elvtárs
Fél 10 múlt. Én csak meg akartam nézni egy filmet. Azt se tudom, hogy kell visszatelepíteni a Windows 10-et.
2022. júl. 30. 21:43
3/6 anonim válasza:
Akkor marad a legegyszerűbb megoldás. Képet nézd a tévén, a hangot meg hallgatod a laptopra rádugott hangszórón.
4/6 Salx Narval válasza:
Én is szembesültem hasonló problémával azzal kis különbséggel, hogy némelyik forrásanyagnak volt hangja, némelyiknek nem. Nem sokat foglalkoztam a miértekkel mert ahogy az előttem író is ajánlotta akár aktív hangfalakkal is megoldódik a gond, amúgy is javítani akartam a hangminőségen. Persze azért nem ártana tudni az okát, ha valaki tudja én is szívesen venném a felvilágosítást.
5/6 anonim válasza:
Én ezért használok külön médialejátszót, mert sokkal egyszerűbb. Viszont azon is van olyan, hogy be kell állítani, hogy melyik hangformátumot támogatja az erősítő (vagy a TV), mert ha nem teszem meg, ott sincs hang! Van vagy 6-7 féle legalább! Sőt a képet is rángatta néha, és az egész film használhatatlan volt. A gépemnél is előfordul, hogy olyan hangformátum van a film alatt, amit nem tudok megnézni. Szerintem erről lehet szó, hogy valamit nem ismer fel a TV-d.
6/6 Salx Narval válasza:
Nálam most nem kell semmit állítani, amit a laptop lejátszik azt látom a TV-on (monitorként használva HDMI csatlakozással) és hallom a hangkártyához csatlakoztatott hangrendszeren keresztül (optikai kábelen). Ha nem fontos annyira a hang pl egyes filmeknél, hangoskönyv, háttérzene stb akkor a fejhallgató kimenethez csatlakoztatott aktív hangfalak szólnak csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!