Milyen szintetizátort ajánlanátok?
A helyzet a következő:
Évek óta szeretnék elkezdeni zongorázni csak úgy a magam örömére.
Egy igazi zongora nem apró dolog, nem is túl olcsó. Emiatt gondolkodtam a szintetizátoron, amivel valamennyire imitálható a zongora, egy igen hasonló billentyűs hangszernek tűnik első ránézésre egy laikusnak (nekem).
Olyan eszköz érdekelne, amit pl USB-n keresztül rádugok a PC-re, vagy hangszóró helyett fejhallgatón oldanám meg a visszahallást. A füleshez ragaszkodnék, nem akarom hangosan hallatni amit művelek.
A gyerekeknek készült szintetizátorok gondolom olcsóbbak, ezek mennyire működőképesek egy felnőtt számára, ahhoz hogy ismerkedjen a dologgal?
Először nyilatkozzál az anyagi keretekről...
Ha kottával nem akarsz bajlódni, vegyél egy tanító funkciós szintit.
Usb szintihez kell egy program is hangokkal, az drága muri, ha nincs....fruty loop...
Válogass:
Szinti és digitális zongora között van különbség és nem mindegy mit veszel.
Ha van keret, akkor olyat ajánlanék, ami digitális zongora, de szintetizátor funkciókat is tartalmaz.
Biztos van olcsóbb is, de ilyen pl egy Yamaha DGX-670. Nekem ilyen van, előtte egy Casio volt, az csak inkább digitális zongora volt előtte meg szintetizátor. Nem volt könnyű megszokni a Casio-t a szinti után, ezért is mondtam, hogy el kell dönteni mit szeretnél.
Soha nem értettem, hogy miért zongorázni akarnak a kezdő hobbisták. Jó esetben is évekig szar lesz, amit játszol, de még valószínűbb, hogy sose fogsz megtanulni értékelhetően zongorázni. Szintetizátoron ezzel szemben lehet úgy lassan és pontatlanul játszani, hogy mégis legyen hangulata, és magával ragadó fílingje, legalább saját magad számára. Ez alatt inkább a rendes potméteres-modulálós szintikre gondolok, legyen az analóg vagy digitális, de még egy villanycigány is köröket ver egy zongorára ilyen szempontból.
De úgyis digitális zongorát veszel majd te is, mint mindenki aki felteszi ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!