Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 250g alatti kamerás drónhoz...

250g alatti kamerás drónhoz pontosan milyen engedélyek, egyéb dolgok szükségesek?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy DJI Mini SE-t, kizárólag csak személyes szabadtéri felhasználásra, jelenleg főleg nyaraláson használnám. A videókat/fényképeket csak magamnak tartanám meg, nem tölteném fel sehova. Utána olvastam részletesen, viszont néhány dolog nem tiszta, ezért fordulok Hozzátok. Letudnátok írni összegezve, hogy pontosan mit is kell csinálnom, hogy legálisan tudjam reptetni a drónomat?

Balatonra mennék, azon belül is Hévíz, Keszthely, Vonyarcvashegy. Tudom, hogy lakott területen belül nem lehet csak eseti légtér igénylésével repülni.

Az tiszta, hogy regisztrálni kell a drónt és magamat is, ez mennyi időbe telik miután beküldtem az e-papírokat?

Felelősségbiztosítás 250g alatt nem kell ahogy olvastam, viszont a mydronespace appon belül van egy ilyen csúszka, hogy "rendelkezem felelősségbiztosítással" ami hiába állítom be a műveleti kategóriát, hogy nyílt vagy játék, nem tűnik el. Tehát ha nem kell a drónomhoz a biztosítás, ezáltal nincs is, akkor is pipáljam ezt be?

Azt is olvastam, hogy jogosítvány és kompetencia vizsga nem szükséges nyílt műveletkategóriához ezzel a drónnal, viszont máshol meg olyat olvastam hogy ha kamerás kell. Most akkor kell-e vagy sem?

Illetve utolsóként, ha a Balaton fölött szeretném reptetni a drónt (víz fölött, a parttól illetve emberektől biztonságos távolságba) strand partról indítva, akkor ahhoz nem kell eseti légtér, ugye? Mivel maga a Balaton vize gondolom nem számít lakott területnek.

#légtér #drón #DJI Mini #drón engedélyek
2022. júl. 14. 15:29
 1/2 anonim ***** válasza:
94%

csináld meg az osztrák engedélyt (angolul tudni kell hozzá), és az ingyenes, pár perc alatt megvan

a többiben nem tudok segíteni :/

2022. júl. 17. 18:40
 2/2 anonim ***** válasza:
94%

Többek között:

Minden kell hozzá kivéve kötelező felelősségbiztosítás.

Szóval,

- A1/A3 uas pilóta licensz, osztrákoknál és Ír-eknél online elvégezhető és ingyenes, Magyarországon jelenléti vizsga 4500Ft

- UAS regisztráció, melyet megtehetsz E-papíron és postai úton, alapdíja 2000ft

- UAS üzembentartó regisztráció melyet szintén megtehetsz E-papíron és postai úton, alapdíja ennek is 2000ft

- MyDroneSpace app használata, külterületen minden légtérvédelmi zónán kívül ez ingyenes

- Lakott területen belül eseti légtér engedély melyet repülés előtt minimum 30 nappal kell megigényelned, maximum 7 napra igényelheted és ez 9000ft-ba kerül /alkalom. Ehhez viszont már egy sokkal bonyolultabb A2 tanúsítványra is szükséged lesz.

Többségében ennyi az egész :)

M

2022. aug. 29. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!