Szerintem Samsung tv legjobb! Szerintetek is ?
Azért csak finoman a kijelentésekkel, neked ezért fizetnek?
A Samsung kifejlesztett talán 2004-ben oled technológiát, nem alkalmazták TV-kben, az azért nem teljesen egyezett meg a mostanival és gyakorlatilag ott állt a polcon. Az LG volt, aki TV-khez OLED paneleket készített 2010-es években más gyártóknak is, senki más, szóval mindenben LG panel volt, ha tetszik, ha nem.
A Samsung kicsit elkésett vele és most kezdte el a QD-OLED TV-k forgalmazását aranyáron. Ez ugyanúgy beéghet, mint a többi. Hogy mennyivel ad többet, azt nem tudom, de Te egy Samsung fun vagy, aki isteníti a márkát, én meg utálom. 😁
Ismet tevedsz. En is utalom a markat, foleg miota karbantartas-plc oldalon dolgoztam a Samsung gyartosorokon. Ami ott megy az LCD gyartason egy vicc. A sorvegi panel teszt szinten.
Ettol fuggetlenul objektiven, a QD OLED nagyon ott van.
Annyival ad tobbet, hogy az OLED szintelen, elettelen beuteset eltunteti a quantum dot.
2010-ben állt elő először OLED-el, csak az kisebb volt. Relatíve nagy méretben jött 2012-ben. Az LG követte őket.
Csak sejtem, hogy miért állt le az OLED-el a Samsung. RGB-t gyártottak, amit drágább előállítani mint az LG fehér OLED-jét. Valamivel még jobb képe is volt (akkoriban) mint az LG-nek, de annyival nem hozott többet, mint amennyivel drágább volt. Így árban rájöttek, hogy nem tudnak versenyezni az LG-vel.
Egyébként annyira nem drága a QD OLED, az 55 colos 500-550 eft. Az LG C2 is 480-550 között megy 55 col méretben. Már most megéri inkább QD OLED-et venni, ha kijön 2023-ban a 2. generáció, ami lentebb nyomja az árakat, az LG vagy olcsóbban adja a felső kategóriás OLED-jeit, vagy egyszerűen kikopik a prémium OLED piacról, mint anno a Samsung, és megmarad a második sorban az A szériás TV-ivel. Esetleg előrukkol egy quantum dot, nanocell OLED-el. Amivel járhat szintén úgy, mint 10 éve a Samsung az RGB OLED-el. Hosszú távon nem lesz versenyképes az ára miatt.
Fele annyiba sajnos semmi sem fog kerülni, mert akkor a kommersz IPS LCD-ket nem tudják eladni. :)
Majd egyszer talán.
Ahogy olvastam 2012-2015 között volt gyártása az akkori Samsung OLED TV-nek és nem tudta felvenni a versenyt a LG-vel. Most jön a visszavágó, és nekünk fogyasztóknak talán ez előnyünkre válik, hogy lesz konkurencia.
Kicsit utána olvasva a dolgoknak.
Nem csak én tévedtem. 🤔
A Samsung régebben 10 évvel ezelőtt RGB OLED-et gyártot. A mostani QD OLED nem RGB OLED és más mint a WOLED, amit az LG használ. Csak infóként mondom. Attól függetlenül valamivel nagyobb a színtere, mint a WOLED-nek és más technológia is. Aztán, hogy mik lesznek a gyerekbetegségei, majd kiderül pár hónapon, éven belül, ha van egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!