Jogász hallgatónak laptop 200ezer alatt/körül?
Sajnos 1-esnek igaza van. Én nemrég egyik bölcsész - irodalomtörténész - barátomnak segítettem laptopot keresni és majdnem hanyattestem a székkel az árak láttán....
Ez egy egész jó választás ennyi pénzért
Windows nincs rajta, de diákként jogosult ingyenes windows és office szoftverekhez.
Ez új gép, Windowszal rajta, csak az Office-t kell beszerezni rá. Nem használt, és 200 ezer alatti, nem is nehéz, 1,6 kg:
Ebben az árkategóriában nagyjából az elvárható irányvonal a 8GB RAM, 256/512GB SSD, friss i3/Ryzen 3 processzor (nagy szerencsével i5 vagy Ryzen 5, bár az már sokszor inkább 250 ezer felé közelít), Intel UHD Graphics. Ha szükséges, akkor bőven akad a mezőnyben numerikus billentyűzet, billentyűzet háttérvilágítás és ujjlenyomat-olvasó. Mindez operációs rendszer nélkül, de nagyjából 5-10 perces folyamat az egész.
- [link]
- [link]
- [link]
Asus-ból lehet kapni 150-200 kózött.
Nálunk két Asus is szolgál, a fiatalabb is 8 éves a windows 10 miatt egy SSD kellett bele utólag, de hibátlanul teszi a dolgát (még gyári akkuval!).
Amit szerintem minimum követelménynek szabj meg:
8GB ram
500GB SSD
i5 CPU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!