Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Sony 5.1 Hifi erősítő javítás...

Sony 5.1 Hifi erősítő javítás kapcsán keresek olyan személyt, aki megtudja javítani és ezt olyan módon, hogy jelen lehetek és tanulhatok mellette. Tudtok valakit ajánlani? Értelemszerűen fizetnék a javításért és a tudásért.

Figyelt kérdés
Van némi alaptudásom, de az iskola kevés volt sajnos a megértéshez. Autodidakta módon pedig kicsit nehézkes megérteni pár dolgot.

2022. jún. 14. 09:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Gondolom a szűrőkondit ki tudod cserélni, a legtöbbnek ennyi a baja. Az én Sony 5.1-es házimozim 20 éves és ennyi baja van, amúgy szól mint állat. Még nem vettem rá magam a cseréhez, azt a kis sistergést amit okoz egyelőre elviselem.
2022. jún. 14. 10:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.

A hiba beazonosításával van igazából a bajom, azt nem tanították meg sajnos nekem, forrasztani tudok, meg a multimétert ismerem, és villanyszerelési alapismereteim is vannak, (meg szerszámaim jó szerével) és némi affinitásom az ilyesmire. Nagyjából fel tudom ismerni az alkatrészeket is, (kondenzátort, ellenállást, tranzisztort, trafót, relét, mágneskapcsolót, biztosítékot stb) de a működési logikáját ezeknek teljesen nem hozta fejben összhangba bennem a tanár.

(multimétert annyira ismerem, hogy melyik funkciója mit mér, és hogy hogyan kell határértéket választani, hogy ne menjen tönkre, de hibakeresésre használni már nem tudom, legalábbis nem annyira amennyire egy ilyen "összetettebb" eszközt mérni kellene)

Régen tudtam számolgatni, de már az eléggé elkopott, és szerintem az csak a tervezésnél fontos, a javításnál kevésbé, legalábbis én így vélem. Nem volt nagyon gyakorlatunk, csak egy kojak szirénát raktunk össze 2 év alatt, ami, hogy őszinte legyek nem túl bonyolult, és elég gyenge teljesítmény az iskola részéről. (számolgattunk a gyakorlaton is, aminek nem láttam értelmét akkoriban főleg, hogy volt elméleti óra is)

Viszont én az otthoni eszközeinket mindig, ha elromlott megpróbáltam szerelgetni, (ha nem volt túl nagy problémája mindig sikerült megjavítani, de ha láthatatlan volt a hiba, külső égési nyom nélkül ment valami tönkre akkor már annyira nem tudtam mit kezdeni vele) innen szereztem némi "logikát" és szerelési gyakorlatot, hogy úgy mondjam, de mélységeiben nem értettem meg sajnos, ezen szeretnék változtatni, de nem ilyen idióta iskolai butító rendszerben.

2022. jún. 14. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!