Hogyan tudom stabilizálni egy elem feszültségét?
Figyelt kérdés
Vagyis, az a helyzet, hogy van egy készülékem amiben ahogy merül az elem, egyre lassul a motor. Két R14-es elem 3V-ot ad, ebből elég lenne csak 2,6V viszont az stabilan, amég az elemek nem merülnek le annyira, hogy már nem tudják ellátni ezt a feszültséget. Ha bárki tud olyan kis egységet, vagy el tudja mondani nekem, hogy hogyan oldjam meg ezt a problémát, azt nagyon szépen megköszönöm előre is!2022. máj. 29. 20:17
1/12 anonim válasza:
DC-DC konverter mindenféle feszültségű létezik. TME.hu, farnell.com, mouser.com lomex.hu ezeken a helyeken nézegessél és össze kell állítani pár alkatrész az egész.
4/12 Ypszilon1980 válasza:
Ez nem jó, mert ez fix 15V,leírásban ia ott van melyik modell milyen fix kimeneti fesz-re van beállítva. A Hestore-s való neked, de egyébként sok ilyen van, ami állítható, pár száz forint,csak a Hestore-nál van minimális rendelési érték, plusz a szállítás.
5/12 Salx Narval válasza:
Univerzális adapterrel semmikép nem lehetne megoldani? Utálom én is a vezetékeket de az elemekkel, akkukkal,töltőkkel való vacakolást még ennél is jobban. Minden esetre ahol lehet én inkább adaptert használok és nem keserítem az életemet lemerülő elemekkel, gyengén üzemelő eszközökkel.:D
6/12 anonim válasza:
5: és ha egy modell autóban van ez a motor? Akkor húzod utánaa hosszabítót? :D
7/12 anonim válasza:
A kér elem helyére nem fér be valami li-ion akkumulátor? Akksi+töltőáramkör+dc-dc konverterrel költséghatékonyan meg lehetne oldani, nem kéne cserélgetni, csak rádugni néha tölteni az akksit.
8/12 anonim válasza:
Biztos meg lehet oldani dolgokat, de ha a kérdező nem árulja el hogy mi a projekt, akkor csak találgatni lehet.
9/12 A kérdező kommentje:
Hogyha direktbe kötöm az elemre és nincs a dc-dcn fogyasztó, akkor az lemeríti az elemet, vagy csak akkor ha áramkörbe kerül?
Alaposabban megnézve párhuzamos és soros kötésben egyaránt működik a két r14-es.
2022. jún. 7. 20:27
10/12 anonim válasza:
Ahogy már említettük, a projektről pár szót ejthetnél, hogy mi a búbábatbak kellene megfelelni a tápellátásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!