Set-top box esetén van értelme MPEG4-es LCD TV megvételének?
Mostantól itt Magyarországon elég egy monitort használni, amiben dekóder sincs!
Okok:
Egy DVB-T tuneres Tv, ami tudja az MPEG4-et jelenleg kb. 5000 USD-be kerül. Egy Set-top box, vagy mediabox kb. 40000 ft. A UPC ad ingyen az előfizetés mellé egyet. Én merevlemezest kértem, tehát a videomagnót is kidobtam, mert ezzel lehet rögzíteni, amit egyébként nem tunák megnézni.
A hangot a házimozi erősítőn keresztül hallgatom.
A földi sugárzáson eddig csak a Duna Tv, és a Duna autonómia jön. A jó adók ott is valószínűleg fizetősek lesznek. Azt mondták lesz sok földi sugárzású, jó minőségű adó, de nem igérték ingyen.
A mostani tervekben összesen 4 db HD minőségű adó szerepel.
A jobb csatornák a továbbiakban is csak kábelen lesznek elérhetőek.
Azért jó, hogy privátban válaszolsz, nem kommentet írsz!
I. levél:
Nos, ezen a linken (amit küldtél privátban), ha elolvasod a leírást, ezt látod:
"Nézzen digitális tévét a beépített normál felbontású digitális földfelszíni hangolóegységgel (MPEG-2, analóg adások vételére is alkalmas)"
Ugyanis a kisérleti adás MPEG2-ben ment évek óta!
Hiába szüntetik meg az analóg földi sugárzást, ha a csatornák nem hajlandóak leszerződni digitális sugárzásra, akkor továbbra is csak kábelen lesznek elérhetőek.
II. levél:
Nálunk nincs különbség a sugárzott, és a kábel között, mert a szolgáltatóm is digitálisan továbbítja az adást, ezért kellett dec. 1-től lecserélnünk a régi set-top boxot, egy új ún. media boxra.
Ja és a sugárzott adások is eddig még csak SD minőségben vannak.
Itt van sokminden róla:
Mi a baj a priváttal?
A link, amit küldtem ezt írja:
"A beépített MPEG-4 AVC tunerrel (analóg műsorok vételére is alkalmas)* kódolatlanul nézhet nagy és kisfelbontású földi sugárzású és kábelen érkező műsorokat." Ezt tudja az a Sony, de mint írtam olcsóbb Sharp is tudja.
"Nálunk nincs különbség a sugárzott, és a kábel között, mert a szolgáltatóm is digitálisan továbbítja az adást, ezért kellett dec. 1-től lecserélnünk a régi set-top boxot, egy új ún. media boxra. "
Ez a rész nem teljesen világos. Ha digitálisan továbbítja alapból az adást, akkor mi értelme a set-topnak alapból? Annak nem annyi a szerepe, hogy az analógot alakítja át digitálissá? Vagy a bejövő digi jelet jobb minőségű jellé alakította?
Ez a media box mit tud? Nem világos, miért kellett lecserélni nektek.
A Fibernet set-top-ot ad digitális tévéhez, akkor az se jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!