Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szervízbe kell vinnem a Hifit?

Szervízbe kell vinnem a Hifit?

Figyelt kérdés

Van egy öreg Sony-m, tizenöt éve nem volt bekapcsolva és most előszedtem.

A tuner működik, de van neki egy három cd váltós tárja, az bekapcsoláskor berreg egy darabig, de ki sem nyílik, "open"-ra máshogy berreg, be van szorulva.

A kérdésem az, hogy lehet e valamit csinálni vele, vagy esetleg megjavulhat magától (ha mondjuk feltöltődik a kondenzátor), vagy szervízbe kell vinni?

Annyit lehet, hogy nem ér meg.

A hangszórói (3 utas) elég jók, bár érezhetően merevek a membránok, de az puhulhat, ha kicsit járatom.

Előtte nem sokat volt használva.

A kazettalejátszó sem megy, igazából azért szedtem elő, mert találtam takarításkor egy régi kazettát, amelyen még anyám énekel, aki régen nem él már és azt akartam megnézni, hogy tudnám e digitális formában lementeni?

#Sony #kompakt hifi #öreg cucc
2022. máj. 11. 15:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Létezik [link] pl.

Ha van egy rakat kazettád és nem tudod mi lehet rajtuk akkor valami olcsó cucc kell amivel lejátszod és kiderül mi van rajta.

Hifi szervizben foglalkoznak minden félékkel. Totel pl.

Hangszórók gumi membránja hát el tud öregedni...

Nekem is van egy giga mega sony ilyen all in one, de végül kazettás deck -et vettem. Sony meg porfogó lett. Kiderült hogy a kazetta is tud jól szólni :)

2022. máj. 11. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Megjavulni magától nem fog, de kis műszaki érzékkel javítható házilag is, mivel jó eséllyel csak szíjakat kell cserélni a CD tálcát nyitó/forgató mechanikában is, és a magnórészben is. Leveszed a régi szíjat, megméred, és egy picit (pár mm-rel) rövidebbet veszel a megfelelő boltban, vagy rendelsz egy webshopban, bár utóbbi esetben a szállítás nem 2 Ft.
2022. máj. 11. 20:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Szíjak, hát persze, köszönöm a tanácsot.
2022. máj. 11. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!