Hogyan kell tisztítani a karbonszálas hanglemeztisztító kefét?
Figyelt kérdés
A hanglemezeket a karbonszálas kefével szoktam leporolni, na de magát a kefét hogyan kell megszabadítani a rátapadt portól? Eddig csak leráztam vagy a kezemmel leszedtem a szálakról. Illetve magát a hangszedő tűt (nem tudom mi a hivatalos neve) hogyan kell tisztítani? Eddig ha láttam rajta egy szöszt vagy port akkor csak simán leszedtem róla, kézzel. Jól csináltam? Nem akarok végzetes hibákat elkövetni, mert így is nagyon vigyázok a lemezekre, annyira értékesek.2022. ápr. 24. 01:42
1/3 A kérdező kommentje:
Jahh és még azt akartam kérdezni, hogy azt a bársonyos bevonatú részt, amin a hanglemez forog, azt hogyan tudjam portalanítani?
2022. ápr. 24. 01:52
2/3 Salx Narval válasza:
Én sűrített levegővel szoktam lefújni. A lejátszó tisztításához mikroszálas törlőt használok ( HAMA, HOYA stb), ha koszosabb akkor ioncserélt víz és tiszta szesz keverékével pucolom. Nem szeretem a nedves tisztítást ezért ügyelek rá, hogy ne nagyon taperoljam és levegőionizátort is működtetek a lejátszó közelében ( ez a statikus feltöltődéseket is semlegesíti) A fedelet lezárva tartom a lemezeket tartóban és az élükre állítva. A lemez lapját sohasem szabad kézzel megfogni a tűt pedig egyszerűen tilos.:D Léteznek tűtisztító kefécskék bármelyik Hi-Fi szaküzletben beszerethető, szénszálas is van, sőt tisztítófolyadékot is adnak némelyikhez. Én a tűt tiszta szesszel és hagyományos tűkefével pucolom. Vannak még ezek a zselés lemeztisztítók amivel a gyártók szerint a tű is tisztítható ( nem ismerem, nem használtam még de ettől még jó lehet). Nagyon régóta bakelitezek és ennyi macerával amit a tisztításra fordítottam elég jó állapotúak maradtak a lemezeim, persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mostanában elég ritkán használom. A számítógépet nem kell ennyire óvni.:D
3/3 Salx Narval válasza:
Az lemaradt, hogy a tisztítókefék szőrét se fogd meg még tiszta kézzel sem. Használj inkább erre a célra a kefétől kicsit durvább szőrű ecsetet, v sűrített levegőt ahogy már írtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!