Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » FTTH hálózat esetén, a házon...

FTTH hálózat esetén, a házon belül milyen kábelen fog menni a TV?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem hogy milyen védőcsövezéssel készüljek elő az épülő házba a TV-khez. (még semilyen távközlési hálózat nincs, csak feltételezem hogy már csak FTTH-t építenek)

2022. márc. 29. 20:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyszerre lesz analog és digitális jeled a koax kábelen. Az analog-on kevesebb csatorna fog menni, míg a digitálison több.
2022. márc. 29. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a kérdésedet elég figyelemesen... tehát: koax kábel fog kijönni az FTTH átalakítóból. Az üvegszálat viszont a szakemberek fogják bevezetni, kábelcsatornát előkészíthetsz annak is.
2022. márc. 29. 20:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Szolgáltatófüggő, a Telekomnál UTP, a Diginél koax. De érdemes mindkettőt húzni, mert az UTP jó lesz az okostévébe, játékkonzolba, ha nem azon megy a tévéadás, de ha a koax kimarad és kéne az szívás.
2022. márc. 29. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Vékony üvegszálas kábel jön be az ajtón (Digi), ez nem tűnik koaxnak.
2022. márc. 30. 09:01
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 igen, az ONT-ig optikai kábel megy, onnan pedig koaxon megy tovább a Digi.
2022. márc. 30. 09:09
 6/10 anonim ***** válasza:
De hát mi más menne a tévé felé? A házon belül volt a kérdés.
2022. márc. 30. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:

#6: Mehet IPTV is UTP kábelen. Csak ugye azt közvetlen nem tudod a TV-be dugni, mindenképp kell hozzá a mediabox. Szerencsére a Diginél nincs ez a baszkodás, bejön az optika, ONT-ből meg koax, nem kell mediabox.

Nem is értem, miért törődnek bele az emberek a mediaboxba. Szerintem rém kényelmetlen és fölösleges megoldás.

2022. márc. 30. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Valóban, nálam is volt IPTV. Vissza is sírom néha a kábeltévé után, mert sávszélességtől függően több műsort is lehetett rögzíteni egyszerre, lehetett időzíteni sorozatokat is kezdési időponttól függetlenül, stb.

Azért kell külön doboz, hogy gyengébb/nagyon régi tévéken is lehessen használni, és ne lehessen felvenni a kódolt (HDCP) adást pl. pendrive-ra. De még ha ezek miatt nem is lenne rá szükség, nagyon tiltakozni sem lehet... A tévék amúgy sincsenek felkészítve IPTV-re.

2022. márc. 30. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:

"Azért kell külön doboz, hogy gyengébb/nagyon régi tévéken is lehessen használni"

Bocsánat, de a 8 éves nem okos TV-m is tudja a DVB-T és DVB-C szabványt is, szóval tényleg NAGYON régi TV-nek kell ahhoz lennie.

"ne lehessen felvenni a kódolt (HDCP) adást pl. pendrive-ra"

Ez meg szimpla galádság. Nem értem, miért fáj az nekik, mikor a TV-vel felvett adást csak ugyanazon a TV-n lehet lejátszani.

Mellesleg, az én TV-men csak egy HDMI csatlakozó van, ha azt fel kellene használni egy rohadt médiabox miatt, akkor a Raspberrynek már nem lenne hely, márpedig arról nézek egy csomó filmet.

Nem utolsósorban meg nem szeretnék még egy távirányítót, meg pl. HDMI módban a TV elalváskapcsolója sem működik, míg sima TV adás mellett igen.

2022. márc. 30. 12:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Az IPTV és a DVB két teljesen különböző dolog. A régit úgy értettem, hogy elvileg lehetne olyan tévét csinálni, aminek az operációs rendszere és a hardver tudná kezelni az IPTV-t, talán van is ilyen külföldön, bár szerintem erre nincs egységes szabvány, szolgáltatónként más, tehát Magyarországon pl. a Telekom árulhatna ilyen tévét.

Az egy HDMI-n egy több portos kapcsolóval lehet segíteni, nekem pont van egy felesleges, ha eljössz érte Bp-en, megbeszélhetünk egy összeget...

Szóval nem kell szeretni a médiaboxot, én is utáltam, hogy csak azért van ott a tévé gyári távkapcsolója, hogy hangerőt állítsak, ha jól emlékszem. Persze lehet, hogy a mostaniaknál már erre sincs szükség, utána kell nézni, mennyire tanítható.

Annak is lehet örülni egyébként, ha nem korlátozzák a felvételt, mint hallom a Vodafone-nál, ahol a reklámokat nem lehet áttekerni bizonyos adókon... Talán olyan is van, hogy bizonyos filmeken nem lehet felvenni, nem tudom. Nyilván azért vannak ilyenek, hogy ne a YouTube-on, vagy az nCore-on landoljon bemutatás után nem sokkal. Mellesleg pár külső DVB vevőegység tudtommal elvileg lehetővé teszi a felvett anyag lejátszását bárhol a leírás szerint.

2022. márc. 30. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!