Canon EOS 450D-hez milyen objektívet ajánlanátok az alábbi témákban?

Figyelt kérdés

Most veszek gépet, és kitobinál jobbat szeretnék, esetleg többfélét is. Milyen objektívet ajánlanátok kitobinál egyel jobb kategóriát?

a) tájkép fotózáshoz, és panoráma

b) bogár, virág stb. fotózáshoz

c) és portréhoz?

2010. szept. 14. 10:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A felsorolt cuccok abszolút alkalmatlanok a céljaidnak, max az 55-200 jó portréra, de azt se arra találták ki.

a kitobi kitben kb egy húszas (a stabilizátorost kell venni). Nagyon jó ár-érték arányú, nem hinném, hogy kezdőként kell neked más. Amikor a saját nagylátóm tönkre ment, dolgoztam vele és határozottan elégedett voltam. Persze vannak sokkal-sokkal jobban (16-35 f2.8 L II a következő álmom), de sokkal hasznosabb dolgokra is költhetnél (pl. a 100-as Canon macro, ami olyan 120 ezerbe kerül és nagyon jó makroobjektív és portréra is szeretem, vagy az említett 50-es, ami jó portrézni és ráadásul kevés fényben is sok hasznát veszed valamint szintén nem drága)

Általában a megjelölések, amiket adtunk, a fókusztávra vonatkozik (pl. 100-as 100 millimétert jelent) és ennyi alapján azonosítható az objektív. Ha mégse találod, írj vissza.

Használtan olcsón lehet jó cuccokat venni, de nem javaslom, hogy szakértelem nélkül használtat vegyél, főleg nem olyantól, aki egyszerre több dolgot hirdet. Ők általában nepperek, akik "eladom teljes felszerelésem" és hasonló dumákkal jönnek és alaposan lehúznak, ha rájönnek, hogy amatőr vagy.

Most így azt mondanám:

a: kitobi, kitben kb 20.000

b és c: canon EF 100 mm USM macro, kb 140-150 ezer

c és sok alacsonyfényes szituáció: Canon EF 50mm f/1.8 II kb 30.000

Használtan az ötvenest és a macrot lehet esetleg megvenni, kitobit nem érdemes. Ezzel olyan 30%-ot spórolhatsz, de nem lesz garanciád.

Egyébként megkérdezhetem, hogy hol akarsz 450D-t venni? Nézegettem és már alig látok valahol. Mennyit fizetnél érte? Az 500D újonnan 174.000 kitobival, nekem az a kedvenc belépő DSLR-em.

2010. szept. 14. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!