Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen átalakító vagy csatlako...

Milyen átalakító vagy csatlakozó kell egy 12v-os mini izzóval működő lámpához, ha 5v-ról (usb-ről) szeretnénk működtetni?

Figyelt kérdés

Van egy éjjeli fény vagy dekor lámpácskánk. Picike az egész. Van benne egy mini G4 foglalat és egy picurka G4 led. A led 12v-os. Milyen átalakítóra vagy adapterre lenne szükségem, hogy usb-ről, powebank-ról tudjon működni? Ilyen jó lenne hozzá? [link]

Vagy ez csak egy irányba, pont fordítva működik?

2022. márc. 12. 06:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
5-ös: Nem tudom hol lehet kapni 5v-os ilyen foglalatú izzót.Nem láttam még 5v-ost, pedig kerestem neten. G4 foglalat.
2022. márc. 12. 12:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Látod kérdező? Ez van amikor ablakmosóval veszi be az ember a xanaxot. Óvatossssan fogalmazzunk, mert a Szitry kiakad! :D

Jaja, közben én is keresgettem és nincs 5V-os G4-es LED izzó. Viszont ahogy írtam az USB-s megoldás totál felesleges, főleg powerbankról. Ha már akkuról szeretnér üzemeltetni akkor lehet hogy egy 12V-os akkuval jobban járnál. Azt feszültésg átalakítás nélkül lehetne kötni közvetlenől a LED égőre. Vagy ha li ion akksikkal szeretnéd megoldani akkor gyártani egy 3S-es pakkot és azzal meghajtani a lámpát.

Vagy ha mindenképp USBről szeretnéd táplálni, akkor meg ki kell dobni a G4 foglalatot és szerkeszteni bele egy 5V-os belsőséget.

2022. márc. 12. 12:55
 13/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tehat feltetelezem van egy powerbank mar?

nem tamogatja a 12V ot is? Nemely modernebb mar igen

2022. márc. 12. 14:16
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem a powerbank az elsődleges cél. Az csak esetleg, talán. Van egy csomó usb-s hálózati töltőm. Elsődlegesen arról szeretném működtetni.
2022. márc. 12. 14:53
 15/20 A kérdező kommentje:
Ha kiveszem belőle a G4 foglalatot, mit raknék a helyére? nagyon pici a hely. Nem fér bele egy gu10-es sem és egy e14-es sem :(
2022. márc. 12. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Néha nem értem hogy miért akarják mindenáron fordítva csinálni a dolgokat.

Egy 12V-os táp adapter kell hozzá és működik minden ahogy kell.

2022. márc. 12. 15:26
 17/20 A kérdező kommentje:

Eredetileg ilyennel kaptam a lámpát, csak másmilyen volt a csatlakozó vége és olyat nem találok sehol. [link]

Ezt elhagytam költözéskor. Aztán egy adapterrel használtam, ami elromlott.

Megtudtam, hogy egy egyszerű usb vég önmagában nem jó hozzá, hanem átalakítós kell.

Nem vagyok villanyszerelő, nem értek hozzá, ezért kértem segítséget itt.

Mit akarok fordítva csinálni?

2022. márc. 12. 16:04
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, inkább válassz ki egyet a helyi szakértők közül, és béreld fel h oldja meg a dolgot. Olcsón,gyorsan. Mellébeszélés és kifogások nélkül.

Többen is működőnek tűnő ötlettel álltak elő. Egy a probléma (a rendelkezésre álló információk alapján pedig) több lehetséges megoldás elképzelhető. Talán nehéz is eldönteni melyik a jobb, mert sok szempont figyelembe vehető a zsűrizésnél.

De mostantól szót se többet róla, túl van már tolva...

2022. márc. 12. 16:29
 19/20 anonim ***** válasza:
12# led izzó, meg led égő 🤣
2022. márc. 12. 16:52
 20/20 puritan ***** válasza:

Neked valami ilyesmire van szükséged:

[link]

A bemenetét megtáplálod a powerbankról, vagy telefontöltőről egy micro USB végű (telefontöltő) kábellel.

A kimenetén pedig beállítható az igényelt feszültség, a rajta levő kis potméterrel.

Extra funkcióként a "bat" feliratú pontokra egy 3,7V-os líthium akku is köthető, és ha kimarad a bemeneten a feszültség, az akkuról üzemel tovább. Ha a bemeneten visszajön a feszültség, intézi az akku feltöltését is. Mindezt 630 Ft-ért.

Igaz, hogy forrasztani meg drótozni kell hozzá, és nem árt, ha van egy multimétered is.

2022. márc. 12. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!