Milyen átalakító vagy csatlakozó kell egy 12v-os mini izzóval működő lámpához, ha 5v-ról (usb-ről) szeretnénk működtetni?
Van egy éjjeli fény vagy dekor lámpácskánk. Picike az egész. Van benne egy mini G4 foglalat és egy picurka G4 led. A led 12v-os. Milyen átalakítóra vagy adapterre lenne szükségem, hogy usb-ről, powebank-ról tudjon működni? Ilyen jó lenne hozzá? [link]
Vagy ez csak egy irányba, pont fordítva működik?
Igen, jobb volna ha konkrét terméket linkelnél. Mellesleg van másik bolt ami olcsóbban ad ilyen cuccokat
Ám abból kiindulva, hogy egy darab USB-A aljzat van rajta, szinte biztos hogy ez 12 ből csinál 5öt!
"A led 12v-os"
Az biztosan nem. A fehér LED-ek nyitófeszültsége 3.2-3.4V.
Én nem bajlódnék átalakítóval. Próbáld ki 5V-ról. Úgy is fog világítani, persze gyengébben de hátha elég annyi is. :)
Valószínű hogy abban a lámpában nincs elektronika, csak egy előtét ellenállás. Azt cserélném kisebbre az 5V-os feszültséghez méretezve.
Tegyél bele 5V-os "izzót" oszt jóvan. Nem kell villamosmérnökösködni.
Powerbank nagyon hamar lefog rottyanni. A powerbankban li-ion cellák vannak, azok feszültségét átalakítják 5V-ra, azt meg 12V-ra akarod alakítani. Kb a powerbankban tárolt energia fele elvész mire fény lesz belőle. Tök felesleges pazarlás.
Szirty te meg má' megin' túlokoskodod :D
A G4-es LED-es cuccok 12V-osak általában. Olyan mint a 230V-os LED-es E27-es izz... akarom mondani világítótest.
Osztod az észt? :)
Leírtam hogyan közelíteném meg a dolgot. Nem kell megcsinálni. Alternatív megoldás.
A LED soha nem 12V-os vagy 230V-os.
"Olyan mint a 230V-os LED-es E27-es izz... akarom mondani világítótest."
Az nem LED, hanem ahogy te magad is leírtad: világítótest. Jó reggelt! :)
Tudod miről beszélünk, de direkt ba..akodsz.
Kezdem visszasrni a szervizmérnököt, annak legalább volt érelmes válaszai is a hülyeségei között.
„Olyan mint a 230V-os LED”
Akkor kapcsolj rá egy LED-re 230 V-ot, azt meglátod mi lesz – azonnal tönkremegy.
Nincs sem 12 V-os, sem 230 V-os LED. A LED önmagában egy világító dióda, annak nincs „névleges” feszültsége, csak egy jellemző nyitóirányú feszültsége. Egyébként sem a nyitóirányú feszültsége a lényeges, hanem a nyitóirányú árama. Amit egyesek 12 V-os, 230 V-os vagy akárhány V-os LED-nek neveznek, az egy vagy több LED kiegészítve előtét ellenállással vagy elektronikával. De a LED-en eső feszültség ezekben is csak néhány V. A tévedés abban van, hogy a LED csak magát a világító diódát jelenti, nem pedig a világítótestet.
"Tudod miről beszélünk, de direkt ba..akodsz."
Persze hogy tudom.
Te mindent LED-nek hívsz amiben LED van. Én meg magát a LED-et hívom annak.
Tulajdonképpen én csak pontosabban fogalmazok nálad. Ha te ezt személyes sértésnek veszed, azt dolgozd fel magadban, ne kend rám a balhét! Én leírtam tényszerűen műszaki oldalról.
Nem tetszik, hát nem tetszik. A személyes harc nem ide tartozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!