Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen átalakító vagy csatlako...

Milyen átalakító vagy csatlakozó kell egy 12v-os mini izzóval működő lámpához, ha 5v-ról (usb-ről) szeretnénk működtetni?

Figyelt kérdés

Van egy éjjeli fény vagy dekor lámpácskánk. Picike az egész. Van benne egy mini G4 foglalat és egy picurka G4 led. A led 12v-os. Milyen átalakítóra vagy adapterre lenne szükségem, hogy usb-ről, powebank-ról tudjon működni? Ilyen jó lenne hozzá? [link]

Vagy ez csak egy irányba, pont fordítva működik?

2022. márc. 12. 06:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Be tudnád linkelni magát a termékoldalt is? Így a képből nem sokminden derül ki.
2022. márc. 12. 08:16
 2/20 anonim ***** válasza:
56%

Igen, jobb volna ha konkrét terméket linkelnél. Mellesleg van másik bolt ami olcsóbban ad ilyen cuccokat

Ám abból kiindulva, hogy egy darab USB-A aljzat van rajta, szinte biztos hogy ez 12 ből csinál 5öt!

2022. márc. 12. 10:10
 3/20 anonim ***** válasza:
Vagy 5 nél kevesebből 5-öt
2022. márc. 12. 10:10
 4/20 Szirty ***** válasza:
40%

"A led 12v-os"

Az biztosan nem. A fehér LED-ek nyitófeszültsége 3.2-3.4V.

Én nem bajlódnék átalakítóval. Próbáld ki 5V-ról. Úgy is fog világítani, persze gyengébben de hátha elég annyi is. :)

Valószínű hogy abban a lámpában nincs elektronika, csak egy előtét ellenállás. Azt cserélném kisebbre az 5V-os feszültséghez méretezve.

2022. márc. 12. 10:12
 5/20 anonim ***** válasza:

Tegyél bele 5V-os "izzót" oszt jóvan. Nem kell villamosmérnökösködni.

Powerbank nagyon hamar lefog rottyanni. A powerbankban li-ion cellák vannak, azok feszültségét átalakítják 5V-ra, azt meg 12V-ra akarod alakítani. Kb a powerbankban tárolt energia fele elvész mire fény lesz belőle. Tök felesleges pazarlás.

Szirty te meg má' megin' túlokoskodod :D

A G4-es LED-es cuccok 12V-osak általában. Olyan mint a 230V-os LED-es E27-es izz... akarom mondani világítótest.

2022. márc. 12. 10:27
 6/20 Szirty ***** válasza:

Osztod az észt? :)

Leírtam hogyan közelíteném meg a dolgot. Nem kell megcsinálni. Alternatív megoldás.

A LED soha nem 12V-os vagy 230V-os.

"Olyan mint a 230V-os LED-es E27-es izz... akarom mondani világítótest."

Az nem LED, hanem ahogy te magad is leírtad: világítótest. Jó reggelt! :)

2022. márc. 12. 10:33
 7/20 anonim ***** válasza:

Tudod miről beszélünk, de direkt ba..akodsz.

Kezdem visszasrni a szervizmérnököt, annak legalább volt érelmes válaszai is a hülyeségei között.

2022. márc. 12. 10:57
 8/20 anonim ***** válasza:
73%

„Olyan mint a 230V-os LED”

Akkor kapcsolj rá egy LED-re 230 V-ot, azt meglátod mi lesz – azonnal tönkremegy.

Nincs sem 12 V-os, sem 230 V-os LED. A LED önmagában egy világító dióda, annak nincs „névleges” feszültsége, csak egy jellemző nyitóirányú feszültsége. Egyébként sem a nyitóirányú feszültsége a lényeges, hanem a nyitóirányú árama. Amit egyesek 12 V-os, 230 V-os vagy akárhány V-os LED-nek neveznek, az egy vagy több LED kiegészítve előtét ellenállással vagy elektronikával. De a LED-en eső feszültség ezekben is csak néhány V. A tévedés abban van, hogy a LED csak magát a világító diódát jelenti, nem pedig a világítótestet.

2022. márc. 12. 11:48
 9/20 Szirty ***** válasza:

"Tudod miről beszélünk, de direkt ba..akodsz."

Persze hogy tudom.

Te mindent LED-nek hívsz amiben LED van. Én meg magát a LED-et hívom annak.

Tulajdonképpen én csak pontosabban fogalmazok nálad. Ha te ezt személyes sértésnek veszed, azt dolgozd fel magadban, ne kend rám a balhét! Én leírtam tényszerűen műszaki oldalról.

Nem tetszik, hát nem tetszik. A személyes harc nem ide tartozik...

2022. márc. 12. 11:54
 10/20 A kérdező kommentje:

1-es és 2-es válaszadó: Ez a termék oldal:

[link]

Abból gondoltam, hogy 12v-os, mert volt hozzá egy adapter eredetileg, ami 12v-os volt. Ez tönkre ment. Jobb lenne, ha usb-ről tudna működni és ezért nem akartam hozzá venni 12v-230v-os adaptert.

Ilyen led van benne: [link]

2022. márc. 12. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!