Órás rádió. Mit jelent a Precision Electronic clock?
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi a különbség asztali órás rádió esetén a Quartz Clock típusú és a Precision Electronic clock típusú órás rádió között?
Volt egy Quartz órás rádióm és kb 25 év után elkezdett drasztikusan sietni. Ez előfordulhat ennél is?
25 év az negyed század. 25 év múlva a mai jogszabályok szerint én, aki jelenleg erőm teljében levő 40 éves ember vagyok, már jó esetben épp nyugdíjas leszek, rosszabb esetben pedig nagyon, de nagyon fogom vágni azt a bizonyos centit, hogy mikor rakhatom már végre le a lantot.
25 év az bizony - ha ötven évet veszünk egy emberöltőnek - akkor 25 év épp egy fél emberöltő.
A mai egymilliós, akár 8k okostévét 25 év múlva az akkori fiatalok -vélhetőleg az összes ma ismert streamingszolgáltatójával együtt - röhögni fogják.
25 év rengeteg idő. Ennyi idő alatt minden is - de utálom ezt a fordulatot így, de ide tökéletesen passzol - megtörténhet.
Úgy értem a közeljövőben el kezd e sietni, mivel más típusú a két óra.
A kérdésem:
Melyik típusú a jobb?
Illetve mi a különbség a kettő között.
Tulajdonképpen a kvarc óra is elektronikus is, meg precíziós is.
De nyilván vannak pontosabbak, jobban megépített változatk, meg rosszabbak is.
Hogy a gyártó mit ért pontosan a "Precision Electronic clock" alatt azt nála kell megnézni. Ugyanis ez nem egy általánosan elterjedt szabvány szerinti egzakt meghatározás, hanem marketing duma.
Így a kérdés olyan mint az hogy melyik a finomabb? Az a fánk amelyikre azt mondják hogy "qrvafinom" vagy amelyik "kézműves fánk"?
#3 Csak ennyi van írva a dobozra
- FM wire and AM ferroceptor aerials
- Thumwheel turning control
- Precision Electronic Clock
- Large LED display
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!