Réz vs Aluminium?

Figyelt kérdés

Egyes "vájtfülű" zenerajongók azt állitják, hogy annyira érzékeny a hallásuk, hogy megtudják külömböztetni a zene lejátszás minősége alapán,

hogy az épület villamos hálózata rézhuzallal, vagy aluminiummal készült-e?

Kérem a választ pár szóba megindokolni.

A válaszokat előre is mindenkinek megköszönöm.

#réz #épület-huzalozás #kifinomult hallás #zene lejátszás minősége
2022. febr. 19. 14:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Abból kiindulva,hogy valaki hangzásbeli különbséget hall ki a hangfal oldalára ragasztott filckorongok és az azt borító plusz falemez színének hatásárára,már ez se lep meg...
2022. febr. 22. 11:31
 12/16 A kérdező kommentje:

Második válaszoló, nagyon figyelmes vagy, de az észrevételedet nem kérdezte senki. Inkább azt mondanád meg, hogyan találhatom meg az "@" , és a kicsi hosszú i betűt. A Ctrl, Alt, shift, és ezek kombinációi ki vannak próbálva.

10-es válaszoló : az emlitett

" https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszközök" kérdést nem én irtam ki. A kérdezöhőz és társaihoz semmi közöm, azt a kérdést nem láttam mostanig.

2022. febr. 22. 21:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

12

Nem is feltételeztem, hogy te írtad azt a kérdést, már csak azért sem, mert a válaszaid alapján te nem ahhoz az elvont gondolkodású táborhoz tartozol.

2022. febr. 22. 22:26
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
nincs különbség a kettő között
aug. 20. 06:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Azt hiszem van itt baj bőven az oktatással...
aug. 20. 16:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva leírnám, hogy a városi kisfeszültségű (230/400V)-os szolgátatói oldal szinte kizárólag alumínium vezetékkel, illetve ennek ötvözeteivel van szerelve. Réz huzal leginkább a mért, fogyasztói (lakás) hálózaton jellemző.

Sem a tápfeszültség vezetékének anyagára sem pedig a hangfal fém vezetékek anyagára nem lehet köveztetni a hallható zene alapján. És az OFC réz sem hallható a hangfalkábelezés esetén.

Több ilyen vak teszttel elbuktak már a "vájtfülüek", akiket innen is csókoltatok!

aug. 20. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!