Réz vs Aluminium?

Figyelt kérdés

Egyes "vájtfülű" zenerajongók azt állitják, hogy annyira érzékeny a hallásuk, hogy megtudják külömböztetni a zene lejátszás minősége alapán,

hogy az épület villamos hálózata rézhuzallal, vagy aluminiummal készült-e?

Kérem a választ pár szóba megindokolni.

A válaszokat előre is mindenkinek megköszönöm.

#réz #épület-huzalozás #kifinomult hallás #zene lejátszás minősége
2022. febr. 19. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%
Vannak, akik nagyon előadják magukat ezen a téren. Viszont ahhoz, hogy a réz- és alumínium hálózati kábel közötti különbség érdemben kijöjjön, olyan hangtechnika és olyan berendezésű helyiség kell, amilyen otthon senkinek sincs.
2022. febr. 19. 15:10
 2/16 anonim ***** válasza:
61%
Én ránézésre meg tudom mondani kinek gyenge a helyesírása. Neked.
2022. febr. 19. 15:10
 3/16 Szirty ***** válasza:
100%
Ha a ház néhányszor 10 méter vezetékezésének anyaga hallható a hangminőségben, akkor a házhoz vezető villamos hálózat több száz kilométerének milyen hatása lenne?
2022. febr. 19. 15:38
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az oszlopokon is alu van. Azt is "hallja"?

És azt is meg tudja mondani, hogy digitális villanyóra van, vagy forgó tárcsás?

2022. febr. 19. 16:00
 5/16 Szirty ***** válasza:
100%

Vannak Hi-Fi high end biztosítékok is. Az is hallatszik a rendszer hangjában: :)

[link]

2022. febr. 19. 16:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

"A termék jelenleg nem rendelhető."

El is kapkodták ... 18 ezerért viszik mint az árstopos farhátat.

2022. febr. 19. 16:21
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha műszaki ember vagy, tisztában vagy a hangtechnikai eszközök részegységeinek működésével ez a kérdés fel sem merül benned. Viszont az emberek nagyrésze humán beállítottságú, ez nem is probléma. Na ezekkel a dolgokkal, őket manipulálják, sajnos elég szemtelenül.

Egyik ismerősömnek is van hangfal és analóg jelkábelekhez bejárató készüléke például :-)

2022. febr. 19. 17:10
 8/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

halja az univerzum hangjat is

az osrobbanas hangja neki anlegtisztabb hang

ami elter tole az mar nem tiszta

2022. febr. 19. 19:36
 9/16 A kérdező kommentje:
Zzzoli, műszaki vagyok, és az utóbbi 50 (ötven) évben nagyon sok HF és RF erősitőt épitettem, legutóbb 1kW, rádiófrekvenciára. De 5 % torzitás mindig megfelelt az igénynek. De csak azért irtam ki, hogy megtudjam a mások véleményét is. És mert sok "spéci" herkentyüt láttam reklámokban, és én sem értem, hogy is képesek el passzirozni értelmes embereknek. Én is láttam hálózati kábelt,300 ezer ft-ért, ami szerintem nem volt sokkal külömb a közönséges társánál. Na, de akkor mi értelme van az elekroncsövek, tranzistorok, sőt ellenállások saját zajtényezőjét mérni, és garantálni?
2022. febr. 20. 21:08
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

Igen, ilyesmiket sokan állítanak, de igazából műszakilag nem tudják megindokolni. Lásd például:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

A kérdező és „Lézer Pulyka”. A digitális jelforrásokat 50 ezer forintos zajszűrőn keresztül kell táplálni, nevetséges. Vagy a „nagyon okos” kérdező 7-es válasza:

„Túlfeszültség az lehet mVolt-os is, ami nagyon minimális. (De károsíthatja a készüléket hosszú távon).” Hogy lehet ekkora baromságot leírni?

2022. febr. 21. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!