Drónt lehet venni papírok/engedély nélkül? több lenn
Tehát ha mondjuk alzáról rendelnék egy nagyobb drónt, mondjuk egy DJI Mavic 3-at, akkor az áruház kéri majd az engedély fénymásolatát/scanjét, és csak úgy adják el majd online? Vagy lehet simán venni?
Amugy csak otthon fogom használni, nem fogok más házak fölé repülni vele, csak a birtokunkon, még az is lehet, hogy csak a házban fogom használni...
Ha ilyen esetben vki feljelentene, vagy csak úgy megtalálnák nálam otthon a drónt papírok nélkül, abból lehet bajom? pénzbírság stb???
A drón vásárlásához csak pénz kell, más nem. Én a djiars-tól vettem mindkettőt, semmit nem kértek az átutaláson kivül :D
"tehát az én területem az privát, és ha átrepülnék a szomszédéba, az már közterület, igaz?"
Ennyire nem lehetsz hülye... az is privát. Csak a másé. A közterület az utca. De sok területnek van gazdája, csak nincs kiakasztva egy póznára hogy az magánterület.
Egy Mavic 3-at nem fogsz a házon belül reptetni azt garantálom. Egy mozdulatra le fogod zúzni. Még egy Mininek is kicsi egy ház. Még egy templom is kicsi! Próbáltam! :D
Ha bent akarsz drónozni akkor egy mini fpv cuccot vegyél!
Egy mini is túl nagy egy 100 négyzetméteres házhot is.
A Mavic 3 pedig még véletlenül sem arra veló hogy bent reptesd. Egy kisebb szobában nem is indulna el semerre az érzékelői miatt. Sport módban meg összetörd mire pislogsz egyet.
A minivel és az Air 2-vel szórakoztam a házon belül. Nem ajánlom! A Minivel lehet néhány métert menni ide-oda, mert nincs érzékelője, így a fal állítja meg. De az Air már alig mozdul meg egy 5x5-ös szobában, mert folyamatosan érzékeli hogy van körülőtte valami. Sport módba pedig állat módon megindulnak, 1 másodperc alatt ütközik a falhoz. Ráadásul a drón kb ugyanúgy működik mint egy autó mikor rálépsz a fékre: nem azonnal áll meg! Miután elengeded a sticket tovább "csúszik" a levegőben még egy darabig. Max sebességről egy 10-20 méter simán megvan. Pont ezért nem használja az érzékelőket sport módban... mert mire érzékelné hogy van elétte valami már úgysem tudna megállni.
Ekkora drón (még a mini is!) nem arra való és nem is alkalmas arra hogy bent reptesd! Arra az fpc drónok valóak!
de ha kint akarom használni, ugy már kellenek az engedélyek, vizsgák stb gondolom
Tehát olyat kell vennem, amiben nincs térérzékelő, lehet nem dji-t veszek akkor. Még annyi kellene, hogy ahonnan veszem (alza vagy egyéb) azok nem fognak rámhívni ellenőröket vagy mittudomén kiket, mert vettem náluk dront hogy van-e papírom? vagy csak akkor van ügy ha szomszéd feljelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!