Szerinted mikor lehet mondani egy tévére, hogy régi?
Nézőpont kérdése, de manapság az elektronikus eszközök viszonylag nagyon gyorsan elavultnak számítanak. Lásd HBO Go: a 2018-nál régebbi tévéket már nem támogat.
Másrészt talán akkor is réginek nevezhető, ha technológiailag már elavult. 2-3 év alatt nincs akkora ugrás, de mondjuk 6-8 év után jelentős technológiai fejlődés tapasztalható.
Én most épp egy lassan 8 éves LG-t tervezek cserélni. Teszi a dolgát, de egyrészt már kellett belenyúlnom mókólni, másrészt ahogy írtam, ennyi idő távlatából már érezhetően frissebb modellek vannak a piacon.
Tv adásokra teljesen mindegy, hogy új vagy 8 éves FHD TV-t használsz.
Ha van új TV-re pénzed, akkor vegyél, de ha még működik, akkor sok értelmét nem látom. Max a médialejátszás, okos funkciók miatt és, ha sok nagy felbontású filmet nézel, akkor érdemes megfontolni cserét. Ha nagyon sokat akarsz költeni, akkor OLED technológiát válassz, mert ez messze vezet a többi LCD technológián alapuló megoldásoktól.
„Megfelelő okosítással/settopbox-al sokmindent ellehet érni. Nekünk itthon van egy nagyon régi tv és scart csatlakozóval van össze kötve egy tv okosítóval + settopboxal, netezni is lehet rajta így, minden funkció elérhető.”
Tudnál ajánlani konkrét típust?
Tudom nem tőlem kérdezted, de mi is okosítót használunk TV-hez , projektorhoz. A 8 éves, akkoriba csúcs TVnek számító készülék pl 3-4 éve nem támogatja a Youtube-ot.
Én Apple TV 4K-t használok, anno megtudtam venni féláron kb 31000Ft volt. Iphone-t használunk, így jobb választásnak bizonyult az airplay miatt is, mint más.
Ez visz mindent youtube 4K-s videót, mkv 90Gb-os filmet akadásmentesen. Dolby Vision, HDR támogatás, stb.
Van sok fajta okosító eszköz, a legolcsóbbakat nem érdemes megvenni, hallgasd meg mások ajánlását is, ha esetleg ilyenben gondolkodszp.
„Van sok fajta okosító eszköz, a legolcsóbbakat nem érdemes megvenni, hallgasd meg mások ajánlását is, ha esetleg ilyenben gondolkodszp.”
Szívesen várom a javaslatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!