Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szerinted mikor lehet mondani...

Szerinted mikor lehet mondani egy tévére, hogy régi?

Figyelt kérdés
Ha ötéves a tévé? Ha tízéves?
2022. jan. 28. 08:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése, de manapság az elektronikus eszközök viszonylag nagyon gyorsan elavultnak számítanak. Lásd HBO Go: a 2018-nál régebbi tévéket már nem támogat.

Másrészt talán akkor is réginek nevezhető, ha technológiailag már elavult. 2-3 év alatt nincs akkora ugrás, de mondjuk 6-8 év után jelentős technológiai fejlődés tapasztalható.

Én most épp egy lassan 8 éves LG-t tervezek cserélni. Teszi a dolgát, de egyrészt már kellett belenyúlnom mókólni, másrészt ahogy írtam, ennyi idő távlatából már érezhetően frissebb modellek vannak a piacon.

2022. jan. 28. 08:57
 2/14 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted, ha van lehetőségem venni egy újat, akkor vegyek?
2022. jan. 28. 09:25
 3/14 A kérdező kommentje:
Tízéves a készülék.
2022. jan. 28. 09:25
 4/14 Morzsi007 ***** válasza:

Tv adásokra teljesen mindegy, hogy új vagy 8 éves FHD TV-t használsz.

Ha van új TV-re pénzed, akkor vegyél, de ha még működik, akkor sok értelmét nem látom. Max a médialejátszás, okos funkciók miatt és, ha sok nagy felbontású filmet nézel, akkor érdemes megfontolni cserét. Ha nagyon sokat akarsz költeni, akkor OLED technológiát válassz, mert ez messze vezet a többi LCD technológián alapuló megoldásoktól.

2022. jan. 28. 09:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szubjektív. Látod, van, akinek a 3-4 éves TV már "régi", nekem a dobozos megoldások számítanak annak. A mi TV-nk nem is emlékszem, mikori (LCD), de amíg normális képpel és hanggal lehet rajta fogni az adást, addig nem cserélem le, az biztos. Nem azért, mert ne engedhetném meg magamnak, hanem azért, mert nekem nem ér annyit.
2022. jan. 28. 09:43
 6/14 anonim ***** válasza:
Megfelelő okosítással/settopbox-al sokmindent ellehet érni. Nekünk itthon van egy nagyon régi tv és scart csatlakozóval van össze kötve egy tv okosítóval + settopboxal, netezni is lehet rajta így, minden funkció elérhető.
2022. jan. 28. 09:50
 7/14 A kérdező kommentje:
A kép továbbra is szép (bár ki tudja már, hogy milyen volt újonnan), Sok újabb fájlt már nem játszik le (YT-ról ha töltök le, az 720-1080-as videókat nem mindig játssza le), bizonyos csatlakozók száma is kevés stb.
2022. jan. 28. 09:52
 8/14 A kérdező kommentje:

„Megfelelő okosítással/settopbox-al sokmindent ellehet érni. Nekünk itthon van egy nagyon régi tv és scart csatlakozóval van össze kötve egy tv okosítóval + settopboxal, netezni is lehet rajta így, minden funkció elérhető.”

Tudnál ajánlani konkrét típust?

2022. jan. 28. 09:53
 9/14 Morzsi007 ***** válasza:

Tudom nem tőlem kérdezted, de mi is okosítót használunk TV-hez , projektorhoz. A 8 éves, akkoriba csúcs TVnek számító készülék pl 3-4 éve nem támogatja a Youtube-ot.

Én Apple TV 4K-t használok, anno megtudtam venni féláron kb 31000Ft volt. Iphone-t használunk, így jobb választásnak bizonyult az airplay miatt is, mint más.

Ez visz mindent youtube 4K-s videót, mkv 90Gb-os filmet akadásmentesen. Dolby Vision, HDR támogatás, stb.

Van sok fajta okosító eszköz, a legolcsóbbakat nem érdemes megvenni, hallgasd meg mások ajánlását is, ha esetleg ilyenben gondolkodszp.

2022. jan. 28. 10:20
 10/14 A kérdező kommentje:

„Van sok fajta okosító eszköz, a legolcsóbbakat nem érdemes megvenni, hallgasd meg mások ajánlását is, ha esetleg ilyenben gondolkodszp.”

Szívesen várom a javaslatokat.

2022. jan. 28. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!