Vezetékek közé szigetelő "párna", mit használjak?
Azt tapasztalatam, hogy a számítógép jelkábeleit, ha "csipesszel" összefogom, akkor (természetesen) egymás jeleit befolyásolják, befolyásolhatják. Akár olyan mértékben is, hogy emiatt lassabb a hálózat sebessége, illetve a videókártya nem ismeri fel a monitort. A csipesz elvétele után minden szipi szupi.
Ha össze akarom mégis fogni a kábeleket, milyen anyagot javasolt közéjük tenni, hogy a legkissebb távolságon a leghatékonyabban szigetelje az "áthallást"?
Megfelelően árnyékolt kábeleket.
(Nekem egymás mellett megy 2 darab 230V, 3 darab UTP Cat6 és 1 darab HDMI 2.0, de semmilyen "zavar" nincs)
Ha a csipesz fém, akkor hiába teszel a kábelek közé bármit. A fém csipeszen keresztül fogják zavarni egymást.
De nálad valami anomália lehet ami ezt okozza és az nem a csipesz, mert ahogy Doszkának, úgy nekem sincs semmi gondom, pedig én az asztal alatt egy vaskos kötegben vezettem el a két számítógép összes kábelét, monitorokhoz a kábeleket, 230V-os, utp, hdmi, usb, audio kábelek, stb. Egy mozdonyban nincs olyan kábelköteg mint itt :D Mégisncs semmi probléma.
anonim (4) válasz:
Igen, fémcsipesz... Tehát kábelkötegelővel már nem kellene zavarniuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!