Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Megéri még FullHD tévét venni...

Megéri még FullHD tévét venni vagy inkább a 4K éri meg?

Figyelt kérdés
Nem igazán van olyan készülékem jelenleg ami tudja a 4K felbontást, de ahogy a különböző árukereső oldalakat nézem, ma már a 4K a standard a piacon. Ha én főleg 1080p vagy 720p tartalmakat néznék rajta úgy is szép képe lenne?

2021. dec. 19. 19:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok dologtól függ, pl. mekkora a szobád?

Inkább a képet, vagy inkább a történetet nézed?

Ne a piac döntse már el, hogy neked mik az igényeid... ezért ad ki a sok retardált félmilliót egy telefonra.

2021. dec. 19. 19:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én si ezen vívódtam... a kiszemelt árkategóriában nem is volt már fullhd tv. úgyhogy 4k-t vettem. nincs vele baj, jók a fullhd filmek is rajta, a számítógép képe is jó rajta. vegyél 4kst
2021. dec. 19. 19:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Már alig gyártanak FullHD-s tévét ahogy nézem, teljesen a 4K felé ment el a piac.
2021. dec. 19. 19:29
 4/10 anonim ***** válasza:

"teljesen a 4K felé ment el a piac."

Én vennék, de 40" alatt, na az meg nincs.

2021. dec. 19. 19:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Még gondolkodom kicsit rajta. Egyébként milyen márkákat és fajtákat érdemes nézni? A QLED és OLED még elég drágák ahogyan láttam.
2021. dec. 19. 20:35
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Elvileg tévében a Samsung a király.

Nekem Hitachi és Horizon van (5-5 év garanciával). Arra, hogy filmet nézzek rajta, tökéletesek.

De látom, a piac a lényeg, továbbra is, nem a te saját igényeid.

2021. dec. 19. 21:22
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 Én játszani és filmet nézni használnám főleg.
2021. dec. 19. 21:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Hosszútávon mindenképp a 4K éri meg. Saját példa, 2010ben vettünk HD-s LED TV-t, akkor tényleg elég volt még. Mostmár nagyon elavult, zavarja a szemem a FULL HD után. De mérettől is függ.
2021. dec. 19. 22:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Manapság a TV piac már teljesen átállt a 4Kra, ugyanazért az árért ami régen egy HD volt most 4Kt kapsz. Ha vennél új képmegjelenítőt akkor kettő oka lehet csak, hogy ne 4Kt vegyél:

1, Olyan géphez használnád ami nem tud 4Kt amúgy sem (összerakni ma egy 4K konfigurációt PCre valahol a millió körül van ha nem több). Egy 1080p-1440p gép nagységrendekkel olcsóbb és elérhetőbb. Emellett például a PS4, PS4Pro, Nintendo Switch, Xbox One S és Xbox Series S konzol is ideális egy hasonló felbontású monitorhoz/Tvhez.

2, Egy sokkal jobban felszerelt megjelenítőt akarsz, de nincs rá annyid amennyibe kerül és a legkönnyebb a méretből és felbontásból áldozni. Az, hogy szinte minden mai TV 4K nem azt jelenti, hogy ezek mind hasonló tudásúak. Ugyanaz a helyzet mint a HDTVknél, az olcsó TVk bár papíron tudják a felbontást, de anyag, szoftver, szolgáltatás és képminőségben jócskán elmaradnak a drágább TVktől. Ez főleg videojátékoknál jön ki. TV műsort nézni bármin lehet. Tehát ha jó minőségű képet szeretnél vagy olyan funkciókat videojáték konzolokhoz mint például a 120Hzes lejátszás akkor az ugyancsak rettentően megnöveli az árat egy pillanat alatt. Ilyen esetben kisebb méretű és/vagy felbontású (de nagyobb tudású) TV még beleférhet egy kisebb költségvetésbe.

2021. dec. 21. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
4K felesleges, nem gyártanak olyan tartalmat, max felskálázott 2k-t.Továbbá egy normál mondjuk 106cm.es tévén, sose használod ki az előnyét, max ha fél méterről akarod nézni, mert ugye a 4k nál kisebbek a pixelek.Sztm csak nagyon nagy kijelzőknél van értelme, de ott se az adás, hanem a pixelesdés miatt.
2023. máj. 19. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!