Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mikor van értelme egy Smart...

Mikor van értelme egy Smart TV mellé TV okosítót (is) használni, és TV okosító helyett nem hasznosabb-e -igény esetén- egy közelben lévő laptoppal összekötni a TV-t?

Figyelt kérdés

Kicsit boncolgatva a fő kérdést:

1. Ha egy TV Smart TV, akkor miért használnak hozzá -aki használ- külön TV okosítót?

2. Ha már valamivel mégis szükséges és célszerű összekötni a Smart TV-t, akkor nem nyújtana többet egy laptoppal történő összekötés?

Ha a kérdéseim butának tűnnek, azért van mert se Smart TV-m, se TV okosítóm nincs. Előzetes informálódás alapján úgy látom, hogy a TV okosító (csak) annyi pluszt ad, hogy van valamennyi saját háttértára, amire lehet rögzíteni, és sok app előre fel van rajta telepítve, azaz csak kattintani kell és elérhetőek.

Laikusként úgy gondolnám, hogy:

- a háttértár kiváltható egy a TV-re dugható USB-s pendrive-val vagy külső HDD-vel;

- az előretelepíthető appoknak meg csak akkor látnám értelmét, ha mindegyiket rendszeresen használnám, és az előretelepített megoldások meggyorsítanák, hogy mindig gyorsan elérhessem őket.

Feltételezem, ha egy TV Smart TV, akkor attól Smart, hogy önmagában közvetlenül is el tudja érni az internetet, és gyárilag vannak rajta előretelepített appok, amiknek az ikonjai közvetlenül a TV kezelőfelületéről (képernyő, távirányító) is elérhetőek. Ha ez így van, akkor mi értelme van további okosításnak?

#Smart TV-k okosítása #Smart TV-k okosítása TV okosítóval vs. laptoppal
2021. dec. 13. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Smart TV-hez nem kell TV okosító, mert nem lesz tőle "okosabb".
2021. dec. 13. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A nem Smart TV-khez szokták őket használni.
2021. dec. 13. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Kössetek rá mindent, hagy okosodjon az a TV. Ez a trendi.
2021. dec. 13. 15:12
 4/10 A kérdező kommentje:
#3: Rendeltem is egy lovat. A jövő hétre ígérték a kiszállítását. Gondolom, ha ezt is rákötöm, általa még erősebb lesz az internet és a tv még okosabban fog működni.
2021. dec. 13. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

1. vannak olyan smart tv-k is mint az enyém ami annyira azért nem smart. Van rá néhány alkalmazás, de egy okosítóval többmindent lehetne csinálni vele.

2. De! Én is így használom. Van két számítógépem, mindkettő rá van kötve a tv-re, gyakorlatilag monitorként használom a tv-t.

2021. dec. 13. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 milyen a te TV-d?
2021. dec. 13. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

lepontiztatok ezért nem mondom meg

bibibiii

2021. dec. 13. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem van egy régebbi LG smart tv-m, ami már nem tamogat elég sok olyan appot amire nekem szükségem lenne (HBO GO, Plex) és sose támogatott még pár olyan appot amire "szükségem" lenne (Facebook Watch) illetve amik mêg el-elfutnak rajta azok is nagyon nagyon lassúak (YouTube, Netflix) ezért szükségesnek éreztem egy minőségibb lehetőleg Android TV-s TV okosítót beszerezni ami saját esetemben egy Xiaomi Mibox S, ami rengeteg appot támogat, gyors, gördülékeny, relatív olcsó (értsd, olcsóbb mintha egy új TV-t vettem volna de drágább mintha nem vettem volna meg).
2021. dec. 13. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Az enyém okostévé, de nem frissíthetőek az összetevői. És pl, a böngészőt már meg sem nyitja, mert azt kéri hogy frissítsem, mert régi. De nem tudom. És ennyi.

Egy okosítót rádugtam 8 ezerért és jó.

2021. dec. 13. 20:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. dec. 14. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!