Segítség aki járatos a forrasztásban Hifi kérdés?
Egy régi sony hifiről van szó aminek a bekapcsoló gombja úgy tudom egy relét kapcsol ami kattan és utána kerül áram alá a hifi.
Ennek a relének az egyik lábánál érintkezési hiba van.
Ha a forrasztást újra melegítem akkor megszűnik a kontakt hiba először így bírta 2 évik most újra előjött de csak 1 napig volt jó.
Mit lehet azzal csinálni ha már a panelhoz nem fogja oda a forrasztás, a másik hogy félek szétégetem a panelt.
"Mit lehet azzal csinálni ha már a panelhoz nem fogja oda a forrasztás"
Ezt nem biztos hogy értem, de szokott olyan hiba lenni, hogy a panelen a vezetősáv szakadt, vagy feljön a forrpont az alkatrészláb mellett. Ezt úgy szokták javítani, hogy megkapargálod egy kicsit a lakkot a vezetősáv fölött, és a relé lábát vezetékkel, levágott ellenálláslábbal kicsit arrébb odaforrasztod.
"félek szétégetem a panelt."
Normális pákával ami kb 350 fok hőmérsékletű, ettől nem kell félned. Ha valami olyan szerszámmal dolgozol ami nem erre való (pl. 220-as pisztolypáka), akkor csak óvatosan.
Azt látom hogy mozdul a relé egy fél milimétert ahogy nyomom a bekapcsoló gombot szerintem ezért lazul ki a forrasztás, és ahogy elválik a paneltól ott úgy látom már ki is van kopva.
De most megkapartam közvetlen a forrasztáspont mellett, és nyomtam egy kis ónt oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!