Panelban, műholdas antenna felszereléséhez falra (mivel nincs erkély) kell e, illetve ha igen kitől kell engedélyt kérni?
A válaszod nem hiába való!
Kérdeztem, ő ppntosan nem tudja, ezzel le is rázott.
"Kérdeztem, ő ppntosan nem tudja, ezzel le is rázott."
Ha hagytad magad.
Az alábbi szerint, akkor is kell engedély hozzá, ha azt mondják hogy nem kell, vagy nem tudják. A törvény nem ismerete nem ment fel annak hatálya alól.
Ha te vagy az általad megbízott engedély nélkül kivitelez bármit, a társasház felelős érte, a büntit ő kapja. Aztán ha akarja, áthárítja rád. Aztán ha akarod, pereskedhetsz ellene.
De lehet hogy a kutya se fog vele törődni. Ám a fordítottja is előfordulhat.
A lakógyűlés többségi határozata jogosítja fel a képviselőt hogy megadja neked az engedélyt, természetesen ha a település fő építésze szerint is rendjén való dolog lenne ez a művelet, ő megvétózhatja, a már kivitelezett állapot alapján elrendelheti az eredeti helyreállítást is.
2003. évi CXXXIII. törvény
a társasházakról *
Az Országgyűlés a társasháztulajdon létesítése és biztonságos fenntartása, a társasházak szabályszerű, szakszerű és biztonságos működése, valamint a tulajdonosok érdekeinek érvényesítése érdekében a következő törvényt alkotja:
I. Fejezet
ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK
A társasház
1. § (1) *
(2) Az épület tartószerkezetei, azok részei, az épület biztonságát (állékonyságát), a tulajdonostársak közös célját szolgáló épületrész, épületberendezés és vagyontárgy akkor is közös tulajdonba tartozik, ha az a külön tulajdonban álló lakáson vagy nem lakás céljára szolgáló helyiségen belül van.
Megpróbálok utánajárni, mivel nem szeretnék belőle gondot.
Viszont belegondolok a rengeteg klíma ami kinn van a falon, kétlem, hogy külön egedélyt kértek volna.
"Viszont belegondolok a rengeteg klíma ami kinn van a falon, kétlem, hogy külön egedélyt kértek volna."
Igazad van.
Szereld fel.
Akkor minek kérdezősködsz?
Tudod (előző), nekem műholdam van, Pesti telepítéssel.
De van nyáron gyakran látogatott hétvégi házam, ott is van tányér/vevő.
Zsebre vágom a kártyát, ott is nézhetem..
Elvileg kéne valami...de azt a választ kaptam, hogy ne foglalkozzak vele, mert gyakorlatban senki le se sz.rja.
A directesektől ki jött egy szerelő felrakta, kifizettem, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!