300 000Ft-os keretben Játék+youtube, illetve néhai sorozatnézésre milyen 4kTV-t érné meg venni?
Sima, kicsi Full HD TVm van, egész oké, pár éves szerintem. Vannak dolgok amik nem tetszenek, játék közben időnként elég szemcsés a kép, nagyon kellett babrálni, hogy jól nézzen ki, de amúgy egyáltalán nem rossz.
Szeretnék 4K-t mert veszek új generációs konzolt. Én először a Samsung Crystal UHD tvjét néztem, láttam kiállítva is, elég nagy ugrás a jelenlegihez képest, és jó árban van (160 körül) Viszont nekem 300000Ft belefér a keretbe, szóval ha annyiért találok jobb tv-t akkor még megfizetem.
Nagy sorozatnéző vagyok, de inkább xboxhoz, játékhoz kell. Nem kompetitív, csak lazán játszom magamnak.
Direkt itt teszem fel a kérdést, mert "egyszerű ember" vagyok, nincs erre ráállva a szemem. Nekem elég az, hogy ránézek és szép. De akkor legyen nagyon szép. Próbáltam erre specializált fórumon nézelődni, pl Redditen olvasgatni, de az nagyon amerikai, meg kb az én keretemben lévő összes tv-re azt mondják, hogy "rossz, ne vedd meg". Még 100-160 ezer árkategóriáról hagytam lebeszélni magam, de 300 fölé nem mennék.
Azért mondják sok fórumon mert egyetlen jó tv van az lg oled tévéje. Kész , nem opcionális.
289 e Ft egy 55os belőle.
A többi az mindegyik egy bohóckodás.
Az oled hátránya hogy az álló kép nem a barátja.
Ahogy az előttem szóló is mondta az LG oldejei: A1/B1/C1 (AX/BX/CX a tavalyi széria) a jelenleg kérdés nélkül ajánlottak minden helyen gyakorlatilag bármire (kivéve monitornak). Az OLEDnek egy hátránya van, hogy a folyamatos állandó kép beéget(het)i. Egymásnak ellentmondó állítások garmadája van ezzel kapcsolatban mindenhol és nyilván a szériák csak egyre jobbak lesznek az évek múlásával, de ez egy létező probléma. Amiben mindenki megegyezik, hogy ha nem játszol napi 4 óránál többet akkor minimális esélye van, hogy ebből bármi gondod legyen. Ami kompetitív árban és minőségben LED fronton az az LG a Nanocell szériája, de az Oldenek sokkal szebbek a feketéi, ezért ajánlja mindenki. Emellett sajnos a Nanocell is annyiba kerül mint az Oled...de legalább nem ég be.
Még annyit tennék hozzá ha ilyenben gondolkodsz akkor jobb ha tudod, hogy az A széria nem véletlenül olcsóbb mint a másik kettő: nincs rajta HDMI 2.1 csatlakozó ami azt jelenti, hogy nem fogod tudni kihasználni az újgenerációs konzolodat teljesen. És itt be is hoznék egy csomó kifejezést, hogy mit kell(ene) tudni egy újgenerációs konzolhoz való TVnek. Nyilván ezek nélkül is lehet élni, de nem árt tisztában lenni a kompromisszumokkal
Jelenleg 3 újgenerációs konzol van: Xbox Series X (4K), Xbox Series S (1440p) és Playstation 5 (4K). Ha átböngészed egy TV műszaki adatait akkor látni fogod egyből miért is olcsóbb egyik vagy másik: hiányzik belőlük ez vagy az az amúgy drága alkatrészeket igénylő technológia.
4K (3840 x 2160) képernyő: Enélkül nem tudod kihasználni a maximális felbontását a PS5 és XSX konzoloknak. Azért ezt manapság már minden 4K TV tudja.
HDMI 2.1: Ilyen csatlakozó nélkül nem fogod tudni kihasználni az XSX és a PS5 számos funkcióját. Sok olcsó TVn csak HDMI 1.4 van. Ez még borzasztóbb mert akkor még a rengeteg nextgen játékban alap funkciónak számító 60fps módot sem tudod használni 4Kn. A HDMI 1.4 azonban alapvetően elég a XSS konzolhoz hiszen az csak maximum 1440pt tud kirakni, de 120fps akkor sem lesz csak jobb csatlakozóval! (Az XSSen van HDMI2.1 amúgy és egész szép képet ad 4K TVn is, de nyilván nem ugyanaz mint a nagy testvér.)
HDR(10): Az összes újgenerációs konzol sokkal szebb színeket ad le ha van ilyen a TVben.
120hz: Enélkül nem tudod kihasználni a 120fpst a játékokban. HDMI2.1 kell hozzá.
Dolby Vision: Ez lényegében egy jobb HDR szabvány. Csak az Xboxok támogatják.
Dolby Atmos: Ez lényegében egy jobb hang szabvány elsősorban külön hangrendszerekhez vagy komoly fülhallgatókhoz. Csak az Xboxok támogatják.
Variable Refresh Rate (VRR): A TV képes összedolgozni a konzollal és dinamikusan állítani a képfrissítést attól függően, hogy mennyire mozgalmasak a játék képének különböző részei. Neves fejlesztők (The Coalition / Gears of War) szerint akár 15%os teljesítménynövekedés is elérhető vele és eltünteti az esetleges FPS eséseket a játékokban. HDMI2.1 kell hozzá. Csak az Xboxok támogatják.
Ha csak 1-2 százezerért vettél volna TVt akkor nem fárasztottalak volna ezzel, de 300 körül már megjelennek ezek a funkciók és nagyon nem mindegy, mert TVt nem 1 évre vesz az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!