Nincs a tv-men (Lg 55UN73) jack kimenet és valahogy szeretném rákötni a házimozit?

Figyelt kérdés

A probléma hogy nincs semmiféle analóg kimet rajta. Vettem egy konvertert ami az optikai hangot átalakítja jobb és bal kimenetre ami okés, de az a probléma vele hogy úgy nem lehet a hangot szabályozni a tv-ről. Vettem hozzá még Bluetooth átalakítót is amivel működött de, minden bekapcsolásnál rá kell csatlakoztatni a tv-t.

Olyan megoldást keresek ami mindezeket megoldja és ha lehetséges akkor 5.1 es hangzás se lenne rossz mert a szoba rendesen bevan rendezve a hangfalakkal.(a 4 sarokba hangfal van és elöl is a tv felett)

2021. nov. 3. 19:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
HDMI?
2021. nov. 3. 19:39
 2/12 anonim ***** válasza:
Melyiken milyen csatlakozók vannak pontosan?
2021. nov. 3. 19:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Optikai kábel, vagy HDMI ARC, amelyik van a tévéden és a házimozin is. Ha régi analóg házimozi, akkor a SCART csatlakozóról le tudod venni a hangot, ha van olyan a tévén, de ezzel csak a tévéadás hangját fogod hallani, más tartalmakét, bemenetekét nem. Ha szeretnéd azokat is hallani, vagy nincs SCART csatlakozó, akkor optikai-rca átalakító kell.
2021. nov. 3. 19:51
 4/12 A kérdező kommentje:
A hangszórón rca bemenet van amit vagy bekötök 2.1be tehát két rca val jobb és bal-ba vagy van jobb első, bal első, jobb hátsó, bal hátsó, subwoofer, és center bemenet. A tv-n csak digital audio kimenet amin valamiért nem engedi a hangerő szabályzását az én átalakítomón, és hdmi arc van amit még nem próbáltam.
2021. nov. 3. 19:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Nincs optikai bemenet a házimozi erősítőn?
2021. nov. 3. 20:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Nincs
2021. nov. 3. 20:53
 7/12 A kérdező kommentje:
Amit még jó lenne tudni hogy ha vásárolnék egy drágább digitális átalakítot rca ba akkor azzal se menne a hang szabályzása?
2021. nov. 3. 20:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Jelenleg ilyen van: [link]
2021. nov. 3. 20:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Milyen típusú az erősítőd?

Kb 20 éve nem gyártanak olyat amin ne lenne optikai bemenet.

Vagy lehet a legújabbakon már nincs, de azon meg van HDMI.

2021. nov. 3. 21:12
 10/12 A kérdező kommentje:

[link] ugyanez az erősítő része csak hozzácsaptam 4 darab ilyen magas talpon álló hangszórót a kicsik helyett.

Nem egy új darab, már elég rég megvan.

2021. nov. 3. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!