Na jó, nem vagyok troll. A gamer gép egy általános célú számítógép esetenként egyedi megjelenéssel, pl. sok színes LED ventilátor, pénztárcától függően erős hardverrel, általános célú operációs rendszerrel (Linux vagy Windows). A konzolon is kapható játékok általában kicsit olcsóbbak, ezen kívül rengeteg régebbi játék is elérhető (ingyen vagy pénzért). A játékkonzol (PS/Xbox/Nintendo) célhardvert és célszoftvert tartalmaz, ami ugyan hasonló egy általános célúhoz, de kevesebb erőforrás is elég ugyanolyan teljesítményhez, a gép sokkal olcsóbb egy átlagos gamer gépnél, de a játékok általában drágák, bár vannak előfizetési lehetőségek, kisebb (de azért hatalmas) a választék. Nem minden játék érhető el mindenen. Valami csak PC-n, valami csak PS4-en, stb.
2021. okt. 26. 08:17
3/9 anonim válasza:
A gamer gép egy viszonylag nyílt rendszer, a konzol meg egy teljesen zárt.
2021. okt. 26. 10:41
4/9 Közveszélyes Kontár válasza:
egyik jobb mint a masik
2021. okt. 26. 11:46
5/9 anonim válasza:
A "Gamer" egy felhajtás, ami a bivalyerős hardver mellett a vagány design-ra épül, és így pluszban megkérik rendesen az árát! Pedig az csak a kinézet, a hardver teljesítményén múlik csak a játék futtatása (na meg a rendszeren, de egy Windows 10 ma már alap)! Persze akkor lemezes játéknál nézni kell a rendszerkövetelményt, telepítés + a krekkelés; ha csak játékra kell, akkor nem éri meg, legfeljebb ha kell a billentyűzet és a közvetlen net!
Egy konzol sokkal olcsóbb, és nincs se telepítés, se krekk, se rendszerkövetelmény, csak berakod, és azonnal indul!
2021. okt. 26. 14:51
6/9 anonim válasza:
Kötelező a "krekkelés" talán? Konzolon ugyanúgy csinálnád, ha lehetne.
2021. okt. 26. 14:55
7/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem csinálnám, 'isten ments, épp ez az!
1. Mindig mást kértem meg, aki ért hozzá, nekem tökre bonyolult, és szerintem felesleges is, de hát mit lehet tenni ellene?!
2. Jónéhány éve bizony már "kötelező" (sajnos), másképp el sem indulnak a játékok gépen!
2021. okt. 26. 15:10
8/9 anonim válasza:
Ingyen biztos nem...
2021. okt. 26. 15:28
9/9 anonim válasza:
Pc-s vagyok, de jelenleg Xbox Series X-et használok és, ha nagyon röviden kéne a kettő közötti különbséget leírnom akkor az úgy szólna, hogy: a konzol kegyetlenül zárt és limitált. Tudom, hogy célhardver, stb, de tényleg nem sok mindenre használható játékon kívül (ami nem is feltétlen baj).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!