Miért fura ha egy lány videójátékozik?
Akár hányszor be megyek egy videójáték üzletbe a fiúk furán néznek rám. Nem értem miért van ez
18/L
Nem fura.
Semmi fura nincs ebben.
Néznek, mert az IQ szintjük valószínűleg a béka shegge alatt van valahol, mert aki rendelkezik egy minimális inteligencia szinttel, az nem tartja furcsának, hogy egy lány videójátékokkal játszik.
Ez részben mindenhol így van. A társadalom beidegződés miatt rácsodálkozik, ha egy közösségbe olyan személy kerül, aki nem azonos a többséggel. És hát igaz, többnyire fiúk szoktak videójátékozni. Gondolj csak bele, női versenyautózó is ritkább, ezért felkelti az emberek figyelmét. Mint ahogy a férfi óvónő vagy nem is tudom micsoda. Vagy ha egy fatalabb ember bemegy egy idősek által látogatott helyre, vagy fordítva. Na és te mit keresel itt, hát ez milyen szokatlan már...
Mondjuk ennek semmi értelme. :D Mert ok talán különbözik az átlagtól, és? Nem jelent semmit, nem hátrány, nem okoz gondot. Játsszon mindenki aki akar, tök időpazarlás erre rácsodálkozni. Keress barátokat azon a helyen, aztán majd megszokják és elfelejtik az egészet.
Érdekes, megfigyeléseim szerint a "gémer csajok" nagy része előszeretettel hiszi azt, hogy különleges hópihe, mert hát ő lány létére játszik. És azt hiszi, hogy ettől középpontban van, a fiúk oda meg vissza vannak a gondolattól is és pl. mindenki őt nézi és milyen szokatlan jelenésnek tartja.
Ha az ember belép egy nem tömött üzletbe, reflexből ránéznek a bentlévők, legyen az férfi, nő, kecske vagy yeti. Ez teljesen megszokott viselkedésforma. Valószínűleg senki nem néz rád furán, csak te gondolod úgy, mert szeretnéd, ha úgy lenne.
Én egyáltalán nem mondanám furának, sőt, több gamer lány ismerősöm is van, viszont ettől függetlenül tudom, hogy sokaknak ez szokatlan jelenség.
Ennek az okai a különféle nemi sztereotípiák. Tudod, olyasmik, hogy pl. a fiúknak az autókat, háborút, meg újabban a számítógépeket kell szeretniük, a lányoknak meg a játékbabákat, főzést, gyerekeket, stb. Elnagyolt, társadalom által ránkerőltetett, buta általánosítások. De sajnos könnyebb ez alapján ítélni és élni, mint megismeri egymást, és felvállalni magunkat. Ezért sokan eleve nem is próbálják ki, hogy milyen játszani, mert "az fiús". (Nem, nem az, csak ugye ezt erőltetik ránk.) Van olyan lány ismerősöm, aki imádta a technikai eszközöket meg az autókat, vagy programozó, vagy autószerelő szeretett volna lenni, erre végül mi lett? Szakács. Miért? Mert hát az autószerelés fiús szakma, a programozás szintén, és mit szóltak volna? Inkább feladta az álmait, csak hogy ne kelljen magát felvállalnia. Mert mások úgy gondolták, hogy ez való neki.
Ilyen világot élünk. Aztán van, aki ezeket a felesleges és mesterséges korlátokat önként maga elé állítja, és van, aki meg tojik rá, hogy más mit gondol, és éli az életét. És utóbbi csinálja jól. ;)
Nem az. Viszont azt vettem észre, hogy a gamer lányok nagyon szeretik magukról azt hinni, hogy "furák". Lehet, hogy 10 éve még páran rácsodálkoztak ilyesmire, de ma már egyáltlán nem.
Miért érzed úgy, hogy furán néznek rád? Mikor más üzletbe mész be, akkor másképp néznek?
Ha belépsz egy kisebb terű boltba, ahol ott vannak rögtön az eladók szemben, akkor automatikusan rád fognak nézni. Ha ellenkező neműek, akkor nagy esély van rá, hogy a kelleténél kicsit tovább is néznek. Ez nem fura.
A nagy könyvben le vannak "írva" a jellegzetességei egy mai lánynak és fiúnak.
Sajnos ez rögződött belénk, a fiúk játszhatnak a videójátékokkal a lányokra meg furán néznek ha játszanak.
Emberek vagyunk, nem számít a nem, csináld amit szeretsz!
Én is lány vagyok, mégis Minecraftozom lassan 7 éve! Nincs ezzel semmi gond😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!