LG webOS 6 (2021-es modell) TV esetében hogyan lehet hálózatról filmet nézni? Nvidia Shield?
Van egy linuxos fájlszerverem (NFS megosztás) és az ezen található filmeket szeretném megnézni a TV-n.
(Igen van HBO GO és Netflix előfizetésem is, de vannak olyan filmek/sorozatok, amik itthoni streaming szolgáltatáson keresztül nem szerezhetőek be, így azok "más forrásból" származnak.)
Ezek 4K, HDR, Dolby Vision tartalmak (persze tömörítve, tehát nem .ts fájlokról van szó, így talán a 100Mbit-es hálókártyája a tv-nek szerintem el is bírná. Ha nem, akkor 5GHz-es wifin simán.) <- na jó ez is vicc 2021-ben, hogy wifi-n gyorsabb. Na mindegy.
Tehát milyen módon tudnám ezeket normálisan megnézni? XBOX-on keresztül (KODI) próbáltam, bár nem túl kényelmes folyamatosan beállítást és profilt váltani a filmmaker és a game mód között a tv-n - bár ez legyen a legnagyobb gond-, de sajnos ígyis max a 4K teljesül: se HDR, se Dolby Vision. (Holott a játékoknál mindkettő működik, de a KODI nem támogatja.)
Mi a megoldás? Az LG appstore-ban nem találtam semmilyen használható média lejátszót, a gyári pedig csak USB-ről tud lejátszani. Az pedig szintén nem tűnik kényelmes megoldásnak, hogy 30-50GB-os fájlokat másolgatok folyamatosan laptopon keresztül az NFS megosztásról egy külső HDD-re. (Kipróbáltam így működik, deeeeee... 2021-ben, gigabites lan és stabil 400-500Mb/s-es wifi mellett ne már.)
Tehát a cél az lenne, hogy a tv-n, HDR10 és Dolby Vision támogatás mellett le tudjam játszani a 4K-s tartalmat "közvetlenül" az NFS megosztásról.
Gondolkodtam az Nvidia Shield-en is, ami a speckó alapján pont azt tudja ami nekem kell, de nincs vele tapsztalatom. Oké, hardveresen támogatja (és gondolom a beépített Youtube/Netflix is biztosan akkor), de nekem ugye nem erre kell. Ezt a TV is tudja. Így is picit overkill megoldásnak érzem, mert így már ez a 3. eszköz lesz amin lehet netflix-et nézni :D ( még jó, hogy nincs set-top-box, akkor lenne már 4 eszköz is erre... :D ) de hálózati lejátszást normálisan egyik sem tud.
Ki mit javasol/használ erre a célra?
Köszi.
Látom, megoldódott a probléma, de SmartShare-re visszatérve: nekem valóban nem ez a rendszer van a tv-n, viszont a csatlakozás nem úgy működött, hogy a tv-n kellett kiválasztani valamit, vagy összepárosítani.
A SmartShare feltelepítése/elindítása után érzékelte a tv-t a hálózaton, engedélyezni kellett a programban, hogy lehessen streamelni az adott tv-re, és mindezek után a források közt (ahol kiválasztod a külső vinyót is) megjelenik a számítógép neve, mint hálózati meghajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!