Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LG webOS 6 (2021-es modell)...

LG webOS 6 (2021-es modell) TV esetében hogyan lehet hálózatról filmet nézni? Nvidia Shield?

Figyelt kérdés

Van egy linuxos fájlszerverem (NFS megosztás) és az ezen található filmeket szeretném megnézni a TV-n.

(Igen van HBO GO és Netflix előfizetésem is, de vannak olyan filmek/sorozatok, amik itthoni streaming szolgáltatáson keresztül nem szerezhetőek be, így azok "más forrásból" származnak.)

Ezek 4K, HDR, Dolby Vision tartalmak (persze tömörítve, tehát nem .ts fájlokról van szó, így talán a 100Mbit-es hálókártyája a tv-nek szerintem el is bírná. Ha nem, akkor 5GHz-es wifin simán.) <- na jó ez is vicc 2021-ben, hogy wifi-n gyorsabb. Na mindegy.

Tehát milyen módon tudnám ezeket normálisan megnézni? XBOX-on keresztül (KODI) próbáltam, bár nem túl kényelmes folyamatosan beállítást és profilt váltani a filmmaker és a game mód között a tv-n - bár ez legyen a legnagyobb gond-, de sajnos ígyis max a 4K teljesül: se HDR, se Dolby Vision. (Holott a játékoknál mindkettő működik, de a KODI nem támogatja.)

Mi a megoldás? Az LG appstore-ban nem találtam semmilyen használható média lejátszót, a gyári pedig csak USB-ről tud lejátszani. Az pedig szintén nem tűnik kényelmes megoldásnak, hogy 30-50GB-os fájlokat másolgatok folyamatosan laptopon keresztül az NFS megosztásról egy külső HDD-re. (Kipróbáltam így működik, deeeeee... 2021-ben, gigabites lan és stabil 400-500Mb/s-es wifi mellett ne már.)

Tehát a cél az lenne, hogy a tv-n, HDR10 és Dolby Vision támogatás mellett le tudjam játszani a 4K-s tartalmat "közvetlenül" az NFS megosztásról.

Gondolkodtam az Nvidia Shield-en is, ami a speckó alapján pont azt tudja ami nekem kell, de nincs vele tapsztalatom. Oké, hardveresen támogatja (és gondolom a beépített Youtube/Netflix is biztosan akkor), de nekem ugye nem erre kell. Ezt a TV is tudja. Így is picit overkill megoldásnak érzem, mert így már ez a 3. eszköz lesz amin lehet netflix-et nézni :D ( még jó, hogy nincs set-top-box, akkor lenne már 4 eszköz is erre... :D ) de hálózati lejátszást normálisan egyik sem tud.

Ki mit javasol/használ erre a célra?

Köszi.

2021. okt. 8. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Létezik egy olyan megoldás, hogy LG Smart Share, ami Windows-ra telepítve a betallózott médiatartalmakat streameli úgy TV-re, mint ha külső HDD-t csatlakoztatnál hozzá (ugyanott kell kiválasztani a TV-n, ugyanúgy kell kezelni).

[link]

Olyan módon lehet vele esetleg trükközni, hogy ha a PC-re felveszed hálózati meghajtóként a fájlszervert, és azt a meghajtót tallózod a Smart Share-be.

2021. okt. 8. 10:25
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha felteszem a samba-t és egy virtuális gépre egy windows-t (ja igen, nincs windows-os gép itthon, bár ez már részletkérdés) akkor elvileg járható út lenne, viszont a netes leírások alapján nekem a tv-ben nincs is olyan menüpont. (vagy nem találom) WebOS 6 teljesen másképp néz ki.

Itt csak mobil eszközt tudok csatlakoztatni (vagy vezeték nélküli hangfalat) esetleg AirPlay-t de ezen kívül más nincs.

Így néz ki:

[link]

Ilyen nálam nincs:

[link]

2021. okt. 8. 10:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Tedd fel a plex-et , hibátlan
2021. okt. 8. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja nem NFS lesz hanem dlna de az való arra :):):)
2021. okt. 8. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:
A te tévédben van giga lan ? :):):) 2 éves 65os oled 700e ft-ert nem volt benne:)
2021. okt. 8. 10:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi, kipróbálom. Először kicsit elbizonytalanított, mert a neten utána olvasva sokaknak volt gond, hogy a transzkódolás során "elveszett" a HDR és a DolbyVision is...

[link]

De egy próbát megér.

"100Mbit-es hálókártyája a tv-nek"

Sajnos a TV-ben nincs. A lakásban van kiépítve normális gigabites hálózat, meg 5GHz-s wifi (ami a tv-nél 400-500Mbit/s-et ad) ezért is dobtam le az ékszíjat, hogy idén MÉG MINDIG nincs egy nyamvadt gigabites lan kártya (az egyébként a tiéddel megegyező paraméterekkel rendelkező) tv-ben. (65 C1) Tehát Wifi-n gyorsabb. :)

2021. okt. 8. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne is mondd. Mondjuk ha van usb-s giga halokartyad. Nekem az egyiket elfogadta. A menü szerint nincs ip címe, de van és megy a gigabit :)

A plexet próbáld ki, tökéletes választás lesz.

2021. okt. 8. 11:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja a plex nem transzkodol illetve tud ha kell de nem kell és nem is teszi
2021. okt. 8. 11:40
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! :)

A felraktam a szervert és kipróbáltam egy filmmel: 4K HDR minden gond nélkül ment!

(Most már csak a fileszervert kell lecserélni egy erősebb vasra, mert az arm proci nem tudja egyszerre a transmission-t és a plex-et is kiszolgálni. :D 11-es load a 4 szálas cpu-n nagyon nem a jóság jele)

De a lényeg, hogy megvan a megoldás!

Köszi mindenkinek! :)

Aki idetévedne és elakadna a linux-os telepítésnél: haladó beállításoknál az ügynöknek "Personal Media"-t kell választani, hogy menthetőek legyenek a beállítások.

2021. okt. 8. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:
A transmissiont magában se tudja én amlogic s905el próbáltam hát esélytelen volt. Azt csináltam rendes szervert. Igaz 9 winyoval van már most csorika :)
2021. okt. 8. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!