Miért szeretem ennyire a cuccaimat?
Amikkor látom a sok fiatalt el tudnám hányni magam hogy használják a Bluetooh hangszórókat olyan doboz rossz minőségük van.
Én meg be rakom a kazettákat és sokkal jobb hangjuk van, képes vagyok eléjük leülni és nézni is őket, még fél hangerőn sincsenek fel rakva de már nagyon jól szólnak.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=efl-ipqVV4k
Nem tudnám eldobni se őket mert rosszul esne.
Teljesen rendben van, és még a zenei ízlésed is normális. :)
Nem a hangminőség a lényeg, hanem a rituálé. Ne is dobd el.
Akkor szerinted is jól szolnak?
Az első zenét nem találom meg a neten ebben a verzióban.
Nem tudhatjuk hogy hogy szólnak mert nem vagyunk ott. De feltételezem hogy elég hitvanyul, ahogy ezekre a ketkazettas hulladékokra emlékszem fiatal korombol.
Bocsánat az oszintesegert, de sajnos ez az igazság. Ettől még orulhetsz neki.
Ne is dobd el.
Én a mai napig használom néha a VHS videót, de ha nagyon retro hangulatban vagyok, akkor felrakok egy bakelitet!
#3-nak:
A kazettás-magnókban is volt hulladék, de minőségi is! A piacon vehettél vadonat-új kínait például 1500-ért annak idején, és ugyanakkor vehettél egy Pioneer decket is, 15.000-ért!
Ja! Hogy a Pioneer folyamatosan detektálta a csévélési sebességet, optikai szenzorral figyelte a szalagfutás helyét, és szervo-motoros kazetta-berakója volt mint a videóknak?
Tudom, minden rendes embernek volt pioneer hifije, évekig gyűjtöttem rá, de a mai rendszerem már nem profi de az is hatvanszor lezeneli.
A music centerrol amit a videón látunk arról nem is beszélve.
Ne haragudj, de szerintem nincs jogod kritizálni a fiatalokat ilyen zenei ízléssel meg amúgy sem.
Azt hittem Omegát, Illés-t, LGT-t, P. Mobil-t vagy valami minőségibb zenéket fogok hallani...
Nyílván így nem lehet megítélni a hangminőséget, de biztosíthatlak, hogy nagyon messze van ez a jó hangminőségtől.
A jelenlegi Hi-fi szettem 1,5 millió forint összesen, és ez is még nagyon messze van a tökéletestől, és mégsem istenítem, mert tisztában vagyok azzal, hogy ettől mennyivel jobbak vannak még.
Javasolom, hogy látogass el Németországba egyszer egy Hifi high end show-ra, ott megtapasztalhatod hogy mi a jó hangminőség.
Ott egy szobában ami ott van, az több tízmillió forintba kerül, de inkább több százmillió!
Mindenesetre nem akartalak megbántani, de egy kicsit nagyon el vagy tévedve.
#4, #5-nek:
A felvételen látható music center minőségét illetően én is egyet kell hogy értsek veled. Bűn rossz volt.
#6-nak:
Most nem azért hogy kötekedjek, de a mai kommersz cuccokat még a videón látható center is úgy leveri minőségben, mint vak a poharat. Vettem a lányomnak egy LCD tévét, és amikor meghallottam a hangját, nem akartam hinni a fülemnek!
Úgy baxtam ki belőle a végfokot mint annak a rendje, és beleraktam egy régi modultévé TBA 810-es végfokját. A lányom teljesen bezsongott a változástól. Azóta én vagyok az "isten". XD
„beleraktam egy régi modultévé TBA 810-es végfokját. A lányom teljesen bezsongott a változástól.”
A változás még nagyobb lett volna, ha egy még régebbi tv PCL86-os hangfokozatát tetted volna bele. Persze ez már nem lett volna olyan egyszerű (anódfeszültség, fűtés, kimenőtranszformátor), de minőségben messze felette áll az igen gyenge minőségű TBA810-nek.
#8-nak:
A TBA 810 AS egyáltalán nem volt rossz minőségű!
Olyan a karakterisztikája az alacsony frekvenciás tartományban, hogy bármelyik disco-s bexarik a gyönyörtől! Persze ehhez az is kell, hogy a tápfeszt 20V körülire válaszd. A "sima" 810 nagyon gyenge volt, a 800-ról meg inkább nem is beszélek. Akkor már inkább egy ellen-ütemű, tranzisztoros végfok. A tévében 12V-ra állítottam, a lányomnak az is bőven elég.
A PCL86 kapcsán pedig tévedésben vagy. Megbaxhatod a profi minőségű végfokot, ha az elő-erősítőd egy fos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!