Hogyan juthat át a hang a kikapcsolt setbox-on keresztül?

Figyelt kérdés

Mivel nagyon ritkán nézek TV-t, ezért egészen tavalyig CRT tévém volt és SCART-tal csatlakoztattam a setbox-ot hozzá. Jómúltkorában azonban lecseréltem LED TV-re. Mivel eddig CRT tévém volt, ezért a setboxból is valami régit adott a Telekom, amin nincs HDMI. Nem akartam cseréltetni, ezért úgy gondoltam, hogy a nagyon kevés tévénézésemhez nem kell nekem HD, így maradtam az analóg kapcsolatnál. Egy SCART kábelt felszabdaltam és átalakítottam kompozittá, hogy a tévére kössem.

Na és így sikerült elérni azt, hogy ha kikapcsolom a setbox-ot, akkor először minden oké, azonban kb. 10 perc után, számomra teljesen érthetetlen okokból, ismét elkezd magától szólni a hang. A box továbbra is ki van kapcsolva és képet nem is ad, a tévé azt írja, hogy nincs jel, de a hang mégis szól. És kb. csak 10 perccel a kikapcsolás után kezdi el, addig csendben van, ahogy kell.

Mitől lehet ez? Valami szoftveres/hardveres hiba, ami miatt valahogy átengedi a box kikapcsolt állapotban is a hangjelet, vagy inkább a kókányolásomhoz lehet köze? Vagy a tévének? Mert a box nem csinálta ezt régen SCART-SCART kábellel CRT tévére kötve, szóval nem hiszem, hogy a box lenne a hibás, pedig az tűnik a leglogikusabbnak.

2021. aug. 28. 15:16
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!