Honnan lehet tudni hogy az elektromos rollerbe elkopott a fékbetét ? Otthon ki lehet cserélni ?

Figyelt kérdés
2021. aug. 23. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen fék van rajta? Mechanikus tárcsa?

Azt ha vasra koptatod akkor darálós hangja lesz. Illetve a fékkaron "látszik" meg a kopás, sokkal jobban be kell húzni hogy fogjon.

Nem lehetetlen a fékbetét csere, de nem árt hozzá némi rutin, meg egy imbusz kulcs.

2021. aug. 23. 19:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen mechanikus tárcsa van rajta...Nyikorog mikor fékezek...
2021. aug. 23. 19:19
 3/10 anonim ***** válasza:

az nem jelent semmit, a mechanikus tárcsák új, kicsit használt, nagyon használt fékbetéttel is képesek vonyítani. Az enyém úgy tutul mint a vonatkürt :D

Amikor a vas a vason csúszik akkor csúnya daráló érzés és hang van, mélyebb mint a visítás, nyikorgás.

A legbiztosabb módszer a fékbetét kivétele és úgy megnézni mennyi anyag van még rajta.

2021. aug. 23. 20:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Hogyan kell kivenni ? Szét kell szedni a kereket ?
2021. aug. 23. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Vagy a kereket kell kivenni, vagy a féknyerget levenni.

A fékbetétek vagy mágnesesen vannak rögzítve, vagy van nekik egy csavarjuk amik a kis fülökön van átvezezetve

https://www.youtube.com/watch?v=Xqw0SaZl-jo&list=PLGCTGpvdT0..

2021. aug. 24. 00:21
 6/10 A kérdező kommentje:
100 km van benne összesen alig használom a rollert mostanság.
2021. aug. 24. 13:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Akkor annak még semmi baja!

5-6ezer km után szoktam cserélni a biciklimen fékbetétet.

2021. aug. 24. 14:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Néztem ma valóban semmi baja nincs max annyi hogy nem volt ideje annyit kopni még...Nekem patkófékem van hálistennek..egy időbe volt tárcsa de azt valamiért nem szerettem
2021. aug. 24. 18:21
 9/10 A kérdező kommentje:
Még az lenne a kérdésem hogy honnan lehet tudni hogy a tömör gumi elkopott teljesen ?
2021. aug. 25. 12:00
 10/10 anonim ***** válasza:

van rajta elvileg kopásjelző csík.

meg fog jelenni egy más színű csík a gumin ha már elkopott

2021. aug. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!